ChristianB
DipWSET
Tack så mycket! Ser fram emot en vinkväll snart då!Grattis
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Tack så mycket! Ser fram emot en vinkväll snart då!Grattis
Nu har vi också beställt ett skåp! Det blev den här: https://vinkylen.se/produkt.php?pid=5679
Samlingen ligger på knappt 90 flaskor i dagsläget och jag ser framför mig att det kommer landa på en nivå kring 150 st. Då räcker det troligen gott att börja med ovan nämnda skåp!
Det kommer säkert att gå bananas men jag tänkte att jag börjar med en modest nivå av det!En gång i tiden tänkte jag liknande.... Idag siktar jag på att inte gå över 1000 flaskor.
Vi har en annan hemlig del av forumet som bettar om hur lång tid det tar innan man spräcker sitt/sina första skåp! @Mattias Schyberg har ovanligt högt oddsDet kommer säkert att gå bananas men jag tänkte att jag börjar med en modest nivå av det!
Vi har en annan hemlig del av forumet som bettar om hur lång tid det tar innan man spräcker sitt/sina första skåp! @Mattias Schyberg har ovanligt lågt odds
För mig tog det två månader att spräcka mitt skåp och då var det bara halvfullt vid inköp...Jag fick mitt allra första skåp för 2 veckor sedan. Vågade inte längre ha viner i källaren till en bostadsrätt, tempen var bra men försäkringsmässigt började det bli svettigt. Resten av mina viner ligger i min fars vinkällare men den ligger ju typ 50 mil bort
så lite trist när man vill vara spontan.
Hade visst mer i källaren än jag trodde så jag hade en marginal på ungefär 3 flaskor när jag lagt in allt jag hade (skåpet var för runt 170 flaskor).
Igår fick jag en leverans om 20 flaskor varav 3 magnum...
Andra skåpet är alltid roligare, första är bara uppvärmning.Hade visst mer i källaren än jag trodde så jag hade en marginal på ungefär 3 flaskor när jag lagt in allt jag hade (skåpet var för runt 170 flaskor).
Igår fick jag en leverans om 20 flaskor varav 3 magnum...
Nu har vi också beställt ett skåp! Det blev den här: https://vinkylen.se/produkt.php?pid=5679
Tanken är nog att på sikt ta ut en del av hyllorna men det är ju smidigt att få dem med på köpet från början. Samlingen ligger på knappt 90 flaskor i dagsläget och jag ser framför mig att det kommer landa på en nivå kring 150 st. Då räcker det troligen gott att börja med ovan nämnda skåp!
Dessutom är måtten helt rätt för att få in det i klädkammaren och inreda det som ett slags "vinrum"! Återkommer med bilder på resultatet sedan!
Du lär minst behöva två skåp som teoretiskt rymmer närmare 300 flaskor styck för att lyckas få plats utan att knöka järnet. Jag är nöjd med mina skåp.Bra tråd!
Efter att ”lagrat” vita och röda viner i råkällaren på landet (ca 10 grader nu i vintras) och champagner på vinden där jag bor i göteborg blir det nu för varmt på landet och på vinden i stan.
Tänker att jag behöver 2 skåp för mina befintliga flaskor (ca 400 flaskor varav 100 champagner).
Någon som har liknande ”konfiguration” flaskevis och har två skåp?
På bilden ses amatörpackningen
Visa bifogad bild 13016
Du behöver stora skåp för att få plats med alla 400 flaskorna och ha kvar lite flexibilitet. Teoretisk kapacitet på minst 500 flaskor (250 per skåp) är mitt råd. Om du planerar att köpa mer än du dricker, köp två skåp med teoretisk kapacitet på uppemot 600 flaskor.Bra tråd!
Efter att ”lagrat” vita och röda viner i råkällaren på landet (ca 10 grader nu i vintras) och champagner på vinden där jag bor i göteborg blir det nu för varmt på landet och på vinden i stan.
Tänker att jag behöver 2 skåp för mina befintliga flaskor (ca 400 flaskor varav 100 champagner).
Någon som har liknande ”konfiguration” flaskevis och har två skåp?
På bilden ses amatörpackningen
Visa bifogad bild 13016
Du behöver stora skåp för att få plats med alla 400 flaskorna och ha kvar lite flexibilitet. Teoretisk kapacitet på minst 500 flaskor (250 per skåp) är mitt råd. Om du planerar att köpa mer än du dricker, köp två skåp med teoretisk kapacitet på uppemot 600 flaskor.
Är du igång med skåpet? Nöjd?
De har ju också några fina små vinkylar som man kan ha i köket tänker jag.
Ser ut som en högkvalitativ bakluckeloppis!På bilden ses amatörpackningen
Vad ska det konkurrera med? Dvs hur mycket låter befintliga vitvaror? Hur mycket låter ventilationen (husets ventilation, inte ev köksfläkt)? När ska du vistas i köket? Dvs är det när du lagar mat, eller annars. Brukar köksfläkten gå då?Hej,
Är på jakt efter ett lagringsskåp som man kan ha stående i köket, hur låg db bör skåpet ha för att detta skall gå utan störande ljud?
Tack på förhand, foodcoma.
Vad ska det konkurrera med? Dvs hur mycket låter befintliga vitvaror? Hur mycket låter ventilationen (husets ventilation, inte ev köksfläkt)? När ska du vistas i köket? Dvs är det när du lagar mat, eller annars. Brukar köksfläkten gå då?
Fristående eller inbyggt?
Dvs innan man vet förutsättningen är svaret "som ett Dometic", dvs i princip noll db...
Om du kan stå ut med mer, blir valmöjligheterna fler.
Det där med olika ljud och ljudkänslighet är också väldigt individuellt. Som ett riktmärke skulle jag säga att 40 är hyfsat tyst, 30 är väldigt tyst. Men om det är knäpptyst i övrigt i köket kommer även 30 att höras...Hej,
Är på jakt efter ett lagringsskåp som man kan ha stående i köket, hur låg db bör skåpet ha för att detta skall gå utan störande ljud?
Tack på förhand, foodcoma.
Det där med olika ljud och ljudkänslighet är också väldigt individuellt. Som ett riktmärke skulle jag säga att 40 är hyfsat tyst, 30 är väldigt tyst. Men om det är knäpptyst i övrigt i köket kommer även 30 att höras...