Mattias Schyberg
Administratör
- Carignan
- Cabernet Franc
- Gewurtztraminer
Vad säger ni, vilka vill ni addera?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Tror det där med syran i gewurtz är huvudet på spiken. Druvan ger inte syrarika viner utan snarare feta och parfymerade, vilket jag kan tycka är oerhört gott mellan varven. Omväxling förnöjer...Aglianico
Gewurztraminer tycker jag tvärtom är överskattad men det är ju min smak. Tycker det för lite syra och att det därför blir lite platt.
Mjo, men att backa upp fetman och parfymen med en gnutta syra gör det mer balanserat. Smaksak iofsTror det där med syran i gewurtz är huvudet på spiken. Druvan ger inte syrarika viner utan snarare feta och parfymerade, vilket jag kan tycka är oerhört gott mellan varven. Omväxling förnöjer...
Visst, smaksak såklart.Mjo, men att backa upp fetman och parfymen med en gnutta syra gör det mer balanserat. Smaksak iofs
Känns som den mest använts som utfyllnadsdruva tidigare men att den börjar bli mer respekterad.Tror det där med syran i gewurtz är huvudet på spiken. Druvan ger inte syrarika viner utan snarare feta och parfymerade, vilket jag kan tycka är oerhört gott mellan varven. Omväxling förnöjer...
Både Aglianico och Malbec (@Skumpagne ) tycker jag om mycket, men är de underskattade i vinvärlden, jag har nog alltid sett dem som respekterade och uppskattade?
Underskattad eller inte, den är helt okänd för mig...Saperavi
Jag drack ett georgiskt vin gjort med Saperavi för ett tag sedan; tät, överextraherad färg, drag åt det mörkbäriga hållet men med avvikelser från de lite större namnen. Just det vinet var väl ingen höjdare, men det kanske finns bra exempel med Saperavi utöver det jag fick?Saperavi
Jag drack ett georgiskt vin gjort med Saperavi för ett tag sedan; tät, överextraherad färg, drag åt det mörkbäriga hållet men med avvikelser från de lite större namnen. Just det vinet var väl ingen höjdare, men det kanske finns bra exempel med Saperavi utöver det jag fick?
Provade en del vin när jag var i Georgien förra året. Saperavi finns allt ifrån väldigt enkla upp till väldigt exklusiva viner. Smaken på de georgiska vinerna är lite annorlunda i och med att de jäser och lagrar på ქვევრი - inget ekfat (och ingen svavel?). På vinbaren Vino Underground i Tblisi finns det en hel del intressant att testa. De andra röda georgiska druvorna lämnade mig helt oberörd.
Vilket var det bästa vinet du provade? En del fynd kan jag tänka mig?