Mattias Schyberg
Administratör
Absolut, och om jag inte har fel, har du ingen.Hårt... Men dubbelt så bra än en...
Eller...
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Absolut, och om jag inte har fel, har du ingen.Hårt... Men dubbelt så bra än en...
Eller? nä hade just i min i högrevsgrytan...Absolut, och om jag inte har fel, har du ingen.
Eller...
Jag har tre. Ska öppna en i helgen är planen! Det har blivit en massa jobb (läs inga lediga dagar alls!) de senaste två veckorna så jag ser fram emot lör-mån-ledigt! Då blir det Cornas!Bara två...
Jag gillar! Det skall bli intressant att höra vad du tycker, glöm inte att skriva om det här.Jag har tre. Ska öppna en i helgen är planen! Det har blivit en massa jobb (läs inga lediga dagar alls!) de senaste två veckorna så jag ser fram emot lör-mån-ledigt! Då blir det Cornas!
Jag har tre. Ska öppna en i helgen är planen! Det har blivit en massa jobb (läs inga lediga dagar alls!) de senaste två veckorna så jag ser fram emot lör-mån-ledigt! Då blir det Cornas!
Det blir säkert bättre med luft. Jag brukar dock inte lufta överdrivet mycket (ett par timmar på sin höjd), då jag gillar när vinet får en chans att utvecklas i glaset under kvällen, ofta är det som bäst dag två, men jag skulle aldrig vilja missa utvecklingsförloppet genom att lufta ett dygn i förskott. Vad som är rätt är inget jag funderar på, jag går på kännVad tror ni om dekanteringstiden/luftningen av en sådan flaska? Det är ju ändå årgång 2012 så den lär ju behöva några timmar för att visa sitt rätt jag!
Jag vet inte längre...Det blir säkert bättre med luft. Jag brukar dock inte lufta överdrivet mycket (ett par timmar på sin höjd), då jag gillar när vinet får en chans att utvecklas i glaset under kvällen, ofta är det som bäst dag två, men jag skulle aldrig vilja missa utvecklingsförloppet genom att lufta ett dygn i förskott. Vad som är rätt är inget jag funderar på, jag går på känn
Intressant fråga att rota vidare i - hur luftar vi våra ynglingar och hur länge?
Hur luftar ni då? Häller upp i karaff och låter stå på middagsbordet i 24h?Jag vet inte längre...
Tidigare var min rikttid 3 tim. Nu vet jag inte alls.
Var nyligen på en provning med ngra Red Car (Calif Syrah) där varje vin serverades i två glas, det ena dekanterat ett par timmar och det andra slow-ox:at under en veckas tid (!) i vinkällaren på restaurangen. De långtidsluftade var helt andra viner utan bäbishull och i full avsaknad av den pura ungdomligheten. Vuxna viner mao. Har inte smält detta riktigt ännu och den brittiska vindamen (Jancis Robinson) lär ha uttryckt att luftning inte gör den minsta skillnad (Källhänv saknas.) Dock mätbart att redox-potentialen i vinet påverkas rejält av syret. Och objektivt att skillnaden mln luftat och oluftat vin (blint) lätt uppfattas som två helt olika viner.
Då vi dricker Brunellosar försöker jag alltid öppna dem minst kvällen innan, ta mig en liten provartuting och sedan avnjuta vinet i dess mer utvecklade tillstånd nästa dag. Det är ju tradition i den delen av Toscana, och jag anammade den för många år sedan. (Källhänv saknas.)
Tycker dock att de allra flesta viner vinner väldeliga på luftning. Som det säges: vinerna öppnar sig.
Ibland följer jag en gammal Bordeaux medan jag jobbar, och då den börjar öppna sig korkar jag helt enkelt igen flaskan. Men oftast har jag inte tid att gräva ned mig. Sällan viner blir ihjälluftade. Underluftade viner kommer sas i glaset.
Slow-ox: drar korken, låter stå i vinkällaren.Hur luftar ni då? Häller upp i karaff och låter stå på middagsbordet i 24h?
Vad tror ni om dekanteringstiden/luftningen av en sådan flaska? Det är ju ändå årgång 2012 så den lär ju behöva några timmar för att visa sitt rätt jag!