This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Tråkigt att höra. Frédéric Esmonin är en bra producent - om än inte lika skicklig som kusin Sylvie - så Burghounds 92p känns inte alls orimliga. Månne att du fått en knasig flaska?Jos skrev:Trodde jag gjort ett fynd... Plockade upp tre flaskor Fredric Esmonin Gevrey Chambertin 1er Lavaux Saint Jacques för 350 spänn styck. Såg att de fått 92 poäng av Burghound.
Surt, grönt, surt, grönt. Och snipigt. 92 poäng? Kan omöjligt vara samma vin!
MD, har du hunnit pröva?
Jasså? Men hyfsat okänd får man väl säga ändå... Korkade upp igår, snabbt smakprov bara då jag tänkte ha med den i provning. Först ok näsa för att snabbt låta det oskönt gröna visa sig, nästan drag av dålig CF. I mun syrlig som få utan något annat än just snipig syra och totalt utan behållning.kayaker skrev:Tråkigt att höra. Frédéric Esmonin är en bra producent - om än inte lika skicklig som kusin Sylvie - så Burghounds 92p känns inte alls orimliga. Månne att du fått en knasig flaska?
Jag har inte hört något negativt från någon annan, inkl. importören, men jag får väl testa min flaska.
Jos skrev:Jasså? Men hyfsat okänd får man väl säga ändå... Korkade upp igår, snabbt smakprov bara då jag tänkte ha med den i provning. Först ok näsa för att snabbt låta det oskönt gröna visa sig, nästan drag av dålig CF. I mun syrlig som få utan något annat än just snipig syra och totalt utan behållning.
Prövade nyss och om möjligt lite bättre på näsan men fortfarande ett riktigt survin. Typ 63 poäng tack vare näsan kanske så det måste vara något fel någonstans om ett proffs hittat 92 här... Kanske ska öppna en till i alla fall.
Har öppnat två, båda lika fantastiskt dåliga. Måste vara fel på batchen eller nåt för inte en chans i helvetet att det här är i närheten av 92 poäng. Hade blivit förvånad om ett 69-kronors vin var så här dåligt...Anders Landström skrev:Samma flaska eller en annan?
Jos skrev:Har öppnat två, båda lika fantastiskt dåliga. Måste vara fel på batchen eller nåt för inte en chans i helvetet att det här är i närheten av 92 poäng. Hade blivit förvånad om ett 69-kronors vin var så här dåligt...
Kontakta Fredrik, http://www.vinitor.se/ . Han är garanterat intresserad av att veta om det kan vara något knas med flera flaskor.Jos skrev:Har öppnat två, båda lika fantastiskt dåliga. Måste vara fel på batchen eller nåt för inte en chans i helvetet att det här är i närheten av 92 poäng. Hade blivit förvånad om ett 69-kronors vin var så här dåligt...
kayaker skrev:Kontakta Fredrik, http://www.vinitor.se/ . Han är garanterat intresserad av att veta om det kan vara något knas med flera flaskor.
Jos skrev:Trodde jag gjort ett fynd... Plockade upp tre flaskor Fredric Esmonin Gevrey Chambertin 1er Lavaux Saint Jacques för 350 spänn styck. Såg att de fått 92 poäng av Burghound.
Surt, grönt, surt, grönt. Och snipigt. 92 poäng? Kan omöjligt vara samma vin!
MD, har du hunnit pröva?
Anders Landström skrev:Är det 2011 som avses förresten? Väldigt ungt och lär ju behöva ett antal år på sig. Provade Burghound på fat eller flaska?
Jo, så måste det gått till. Om än med 2011 som variabel. Och ja, två gick i retur...Silenos skrev:Hunden har väl gjort som han brukar..."Gevrey-Chambertin 1er cru, de startar på 90p. Sen så har vi vingården: Lavaux, den ska ju alltid ligga två poäng under CSJ, som brukar få 94, så 92p, ok, allt fint så långt. Producent: F. Esmonin, nja ingen kultfaktor att hämta där inte, nej det blir ner två pinnar igen, 90p. Årgång: 2010, ja det här är ju bra såklart, ok, upp två. Slutresultat: 92p."
Jag hade lämnat tillbaka flaskorna om jag var du, även de öppnade (helst med en del innehåll kvar).
Jos skrev:Anders, vem har du hört ifrån att det var bra? Tavastgatan kan omöjligen druckit samma, finns ingen "fresh fruit" där inte...
MD, öppna så får du se...
Edit: Om ni undrar varför jag tjatar på MD så är det för att vi hittade dom tillsammans när vi botaniserade lite i Bourgognehyllan.
MD skrev:Tavastgatans notering är ju inlagd innan vinet började säljas på bolaget så det är väldigt troligt att det är olika partier det rör sig om. Känner ingen här Fredrik så att han kan prova sitt eget vin från bolagets hylla? Jag har lite blandade bourogner liggandes som ska smakas av hemma i köket i helgen så jag kan slänga in min flaska som jag köpte samtidigt som Jos så får jag återkomma med resultatet. Smakar vinet som det har beskrivits här så lär det avslöja sig ganska snabbt...
Jos skrev:Intressant ämne detta btw. Vet att det inte är så svårt för en Bourgogne(varför?) att komma undan med ett mediokert vin för i sammanhanget hög peng men det här är ju löjligt om det nu inte är fel på vinet. Uppenbarligen har Vinosapien kännt samma sak som jag dock så fler än mina två flaskor rör det sig ju om i alla fall.
Jos skrev:Anders, vem har du hört ifrån att det var bra? Tavastgatan kan omöjligen druckit samma, finns ingen "fresh fruit" där inte...
MD, öppna så får du se...
Edit: Om ni undrar varför jag tjatar på MD så är det för att vi hittade dom tillsammans när vi botaniserade lite i Bourgognehyllan.
Henrik J skrev:Kan det vara fråga om bluffmakeri a'la Laboure Roi? Vi i Sverige dricker ju mest tankrens på box ändå så nån kanske antog att man skulle komma undan med det...