This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
+1Precis som varje år vinner det intetsägande ordet ”mineral” mitt pris.
+1Reduktion som ett begrepp med positiv klang har verkligen ökat dramatiskt i vinretoriken det senaste året - för röda viner används ord som utedass, skit, stall och gödsel helt utan att känna behovet att ursäkta denna egenskap med andra mer renodlat positiva deskriptorer som fruktig, djup och komplex; det kan numer räcka med att säga "utedass, 92 poäng" (tänk Pegau, Suertes Del Marqués, Lascombes, Barral m fl). För vita viner är det mer tändsticka/flintlåspistol/svavel/reduktiv som används när det gäller finchardonnay som t ex Labet, Arnot Roberts, Luke Lambert, Leflaive, Lamy, Ente, Rhys, etc).
Använder också det frikostigt, framför allt när det är ganska mycket ek som för bra ihop med resten av vinet och utan den där kärva, bittra känslan som "billig ek" ger. Påminner om när man gör te och har för lite teblad och försöker kompensera med att låta det dra riktigt länge..."Dyr ek" brukar jag svänga mig med ibland utan att egentligen veta vad det betyder. Troligen pga att hela vinet känns exklusivt?
Jag har börjat säga ”lusch”.
Men jag vet inte vad det betyder.
(Jag har sett Andreas Larsson på youtube, och han säger det ibland. Och på det sätt han uttrycker det, kan jag inbilla mig att jag också skulle kunna ha känt, om champagnen var lusch)