Det är inte en slump att jag skriver den här tråden på en söndag...
Med barn har men ju inte den lyxen att man kan sova bort bakfyllan utan man får hålla god min och göra det bästa för att komma i gång. Den största motivationen ligger ju i skräcken att ens bättre hälft ska utbrista nästa gång det vankas utgång att "Ska du verkligen gå ut när du sover bort hela dagen efteråt!?!". En annan bra start på dagen är ju som bekant frukosten och följande är min absoluta favorit.
En klassisk pytt av bacon, lök, ägg, potatis, brödkrutonger och något grönt som persilja eller gräslö på toppen. Nu ska man ju inte tro att man bara kan steka allt på en gång. Nej, inte ens (eller framförallt inte) till en bakfyllefrukost kan man lämna något till slumpen.
Först och främst delas baconen i två eller tre delar och de får starta i en egen, kall panna. På svag värme får de sakta svettas och när de är riktigt krispiga får de rinna av på hushållspapper. Den tärnade potatisen och hackade löken kan stekas i olivolja tillsammans i en annan panna. Brödkrutongerna steks separat i smör, och när de rinner av på hushållspapper strör man över lite flingslat och finhackad persilja. Äggen vändsteks och skärs sedan i lämpliga bitar. Slutligen blandas allt och ytterligare lite gönt på toppen. Serveras med Tabasco. Tyvärr krockar ju den heta Tabascon rejält med både kaffe och te men lite skit får man ju ta när man är bakfull.
Till detta servas även juice, bröd, lite god salami, te för att sedan avslutas med kaffe. Tro mig, det är en bra start på en bakfylledag.
Med barn har men ju inte den lyxen att man kan sova bort bakfyllan utan man får hålla god min och göra det bästa för att komma i gång. Den största motivationen ligger ju i skräcken att ens bättre hälft ska utbrista nästa gång det vankas utgång att "Ska du verkligen gå ut när du sover bort hela dagen efteråt!?!". En annan bra start på dagen är ju som bekant frukosten och följande är min absoluta favorit.
En klassisk pytt av bacon, lök, ägg, potatis, brödkrutonger och något grönt som persilja eller gräslö på toppen. Nu ska man ju inte tro att man bara kan steka allt på en gång. Nej, inte ens (eller framförallt inte) till en bakfyllefrukost kan man lämna något till slumpen.
Först och främst delas baconen i två eller tre delar och de får starta i en egen, kall panna. På svag värme får de sakta svettas och när de är riktigt krispiga får de rinna av på hushållspapper. Den tärnade potatisen och hackade löken kan stekas i olivolja tillsammans i en annan panna. Brödkrutongerna steks separat i smör, och när de rinner av på hushållspapper strör man över lite flingslat och finhackad persilja. Äggen vändsteks och skärs sedan i lämpliga bitar. Slutligen blandas allt och ytterligare lite gönt på toppen. Serveras med Tabasco. Tyvärr krockar ju den heta Tabascon rejält med både kaffe och te men lite skit får man ju ta när man är bakfull.
Till detta servas även juice, bröd, lite god salami, te för att sedan avslutas med kaffe. Tro mig, det är en bra start på en bakfylledag.