Desbordes-Amiaud 1997
Mogen, russin, torkad persika, madeira-toner, lampolja. I munnen stramare och med högre syra än vad man kunnat tro. Bubblorna försvann nästan direkt dock. Rätt kul vin men jag tror inte ’97 var en stor årgång och jag tror inte detta vinner på vidare lagring.
Franck Pascal Quintessence 2006
PM-dominerad blend, extra brut (4g). Lite off (därför spännande) i aromerna med blommor, rökig mineral, kittost, Rainier-körsbär. Definitivt mineraldriven snarare än frukt. Min WOTN (och mitt bidrag).
Palmer Brut 2005
Gräsiga, gröna toner, citrus, mineral, lite funk och mycket gummi. Tänkte för en stund att det här smakade som typ ett naturligt vin från Centraleuropa, vilket är konstigt när jag såg etiketten. Gummi är ingen favoritsmak hos mig.
Marc Hebrart Selection Brut 1er Cru NV
Antagligen en lagrad NV, stod sig väldigt bra mot de andra vinerna. Citrus, äpple, mineral, hint av kräftor (utan dill). Kändes ganska klassisk ordinär Champagne men väldigt habil.