BYOB med
@Crist(al)ian 77,
@Ekdahl,
@kimnyblom,
@Dekadenten,
@feskhandlarn,
@Appel och
@chambertin där vi började med Hugot och Paillard som föråkare. Det var rätt många viner som gicks igenom under kvällen så noterna som togs var rätt korta. Alla viner dracks blint, halvblint av den som hade med flaskan.
Damien Hugot 2006
Ordentligt mogen med äpple, mandel och en rejäl kryddighet. Levererade vad man kan förvänta sig, och har man flaskor kvar skall dom nog drickas rätt snart.
Pierre Paillard, Bouzy Grand Cru, 2008, deg 2021
Mineralstinn med Granny Smith, lime och citrus. Två år yngre än Hugot men inte så värst mycket till mognadstoner. Bra intensitet och balans så vänta gärna fem år till så blir nog denna riktigt bra.
Första flighten
Andre Jacquart, Solera startad 2008, deg 2020
Fantastisk doft med vanilj, liljor, salmiak och smågodis. Tyvärr så var den inte lika fantastisk i smaken men en helt OK champagne som säkert kommer att bli bättre med lite mer tid på korken.
Bollinger RD, 1996, deg 2007
Tog en liten tid i glaset innan den blommade ut men sen kom mogna äpplen, burkchampinjon (som någon påtalade att jag alltid hittar i mogna champagner), lätt sälta, mandelkubb och en hel del annat.
De Sousa, 3A, Magnum, deg 2016
Lite dämpad syra jämfört med övriga i flighten. Underbar doft med marsipan, piggelin och skumbanan. Otroligt välbalanserad med så där lagom med ek, frukt och sötma. Ordentlig överraskning.
Marie-Noelle Ledru, 2008
Fick Dompavibbar på näsan. Lätt oxidativ och en hel del citrus som samsades med bakverk. Kom dock inte riktigt loss.
Bolly tog som sig bör segern men det var inte med jättestor marginal över De Sousa. Ledru tog tredjeplatsen. Fortsättning följer