JC:s Vintankar
Bloggare
Hustrun fyllde år i går.
Vi inledde kvällen med två trevliga champagner.
Gosset Grand Rosé inhandlades på "Bolaget" 2012 och presterade på ett underbart sätt.
Champagnen behöver en stund i glasen för att doften ska bli tydlig, men efter ett tag kommer en nästan förförisk doft av ljusröda bär emot oss. Det är en blandning av smultron, hallon och jordgubbar, kanske mest jordgubbar. Lita krossade snäckskal samt en förbivirvalande fläkt av blodgrape.
Smaken är torr med en bra friskhet. Liksom i doften är det de röda bären som dominerar, fast nu mer smultron än jordgubbar. Friskheten kommer från den pigga syran som vi förknippar med röda äpplen. Det finns också flera stänk av kalkhaltiga mineraler. Eftersmaken är ganska lång och där tillkommer lite rostat bröd, men framförallt finns där en läcker liten bitter ton av blodgrape i kombination med blodapelsin.
Bruno Paillard Première Cuvée är deggad september 2012. Kanske ingen stor champagne, men ändå trevlig.
Citrus, syrliga röda äpplen, mandelskorpa och mineraler i såväl doft som smak
Vi inledde kvällen med två trevliga champagner.
Gosset Grand Rosé inhandlades på "Bolaget" 2012 och presterade på ett underbart sätt.
Champagnen behöver en stund i glasen för att doften ska bli tydlig, men efter ett tag kommer en nästan förförisk doft av ljusröda bär emot oss. Det är en blandning av smultron, hallon och jordgubbar, kanske mest jordgubbar. Lita krossade snäckskal samt en förbivirvalande fläkt av blodgrape.
Smaken är torr med en bra friskhet. Liksom i doften är det de röda bären som dominerar, fast nu mer smultron än jordgubbar. Friskheten kommer från den pigga syran som vi förknippar med röda äpplen. Det finns också flera stänk av kalkhaltiga mineraler. Eftersmaken är ganska lång och där tillkommer lite rostat bröd, men framförallt finns där en läcker liten bitter ton av blodgrape i kombination med blodapelsin.
Bruno Paillard Première Cuvée är deggad september 2012. Kanske ingen stor champagne, men ändå trevlig.
Citrus, syrliga röda äpplen, mandelskorpa och mineraler i såväl doft som smak