Mattias Schyberg
Administratör
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Jag VÄGRAR "gilla" detta inlägg, även om det eventuellt, kanske skulle kunna ha viss bäring i också min verklighet.Undra hur många av forumsmedlemmarna som mörkat vinköp för sin respektive minst en gång det senaste året... Jag har det i alla fall... Ofta...
Me like, nu får du ta och öppna dem också, så vi får höra lite om vad vi kan förvänta oss.Blev några 1994 Conde de Valdemar Gran Resesrva och 2012, Cornas Granit 60 Vincent Paris till slut.
Just därför jag ville att du skulle göra det...Tror inte du får mig att öppna en Cornas från 2012 i brådrasket men jag sätter gärna skruven i Gran Reservan vid tillfälle.
Köpte också Valdemar 84:an och 94:an och hade tillfälle att prova dem i måndags på nysläppsprovning. Är inte mycket för noteringar men känslan var att 84:an definitivt hade passerat peaken, inte mycket frukt och kändes ganska platt, 94:an var i god form, då med tanke på att ursprungsmaterialet inte är femstjärnigt. Tänker inte spara dem utan komplettera med 2005:an som finns på SB för en liten slant och helt enkelt köra en vertikal med "söndagsgänget".Me like, nu får du ta och öppna dem också, så vi får höra lite om vad vi kan förvänta oss.
Köpte också Valdemar 84:an och 94:an och hade tillfälle att prova dem i måndags på nysläppsprovning. Är inte mycket för noteringar men känslan var att 84:an definitivt hade passerat peaken, inte mycket frukt och kändes ganska platt, 94:an var i god form, då med tanke på att ursprungsmaterialet inte är femstjärnigt. Tänker inte spara dem utan komplettera med 2005:an som finns på SB för en liten slant och helt enkelt köra en vertikal med "söndagsgänget".
Vinnördens svar på BiB - Magnum...Köpte några magnum 1994 för sommaren. Blir ett perfekt vin att ha i båten. Köpte också vanlig 1994+84 för att prova mot varandra. Bra tips som många skrivit att lägga på en 05a också
Tänkte ha en lite middag med bekanta och min Roija -84 men vad skall ätas till rioja? tar tacksamt emot tips.
Tackar för svaret! lät onekligen gott.Spontan idé: vildsvinskarré med gräddstuvade rotfrukter, fräs på lite brysselkål och svamp och ringla någon örtig rödvinssås eller reduktion över för att få lite syra. Tror jag skulle funka till mogen och fatig Rioja.
1984 var ju annars bra i Napa kommer jag ihåg. Drack Beringer Private Reserve från -84 fram till sin 20-årsdag och det var inget trött vin ens då. Kanske finns det Colheita Portvfrån -84 också.Har blivit lite blandat på sistonde.
Några instegstolvor från Keller, Von Winning och Battenfeld-Spanier.
Några 2006 Roagna Barolo Vigna Rionda
Och en 1964 Dom Perignon.
Sistnämda såklart en chansning. Bara att hoppas på det bästa efter alla dessa år. Fyller jämnt snart och ville ha något roligt att bjuda på. Tyvärr så är man född -84 så då får man vara lite kreativ och hitta något från ett annat år.
Kalifornien var riktigt bra 84Fyller jämnt snart och ville ha något roligt att bjuda på. Tyvärr så är man född -84 så då får man vara lite kreativ och hitta något från ett annat år.
1984 var ju annars bra i Napa kommer jag ihåg. Drack Beringer Private Reserve från -84 fram till sin 20-årsdag och det var inget trött vin ens då. Kanske finns det Colheita Portvfrån -84 också.