Samma här. Jag tar gärna 3 flaskor.Om någon/några i Stockholm vill dela en låda tar jag gärna 2-3
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Samma här. Jag tar gärna 3 flaskor.Om någon/några i Stockholm vill dela en låda tar jag gärna 2-3
Philipsson har nedsänkt pris på Chacra Cincuenta y Cinco årgång 2017 till 329kr/flaska just nu.
Årgång 2017 fick 97p av Robert Parker samt James Suckling och 94p från ett par andra recensenter.
Jag har tidigare druckit 2014 och tyckt det varit enormt fint vin så jag passade på att köpa en låda
Köp 2017 Chacra Cincuenta y Cinco(1955) Pinot Noir Patagonia i dag | Philipson Wine
Köp 2017 Chacra Cincuenta y Cinco(1955) Pinot Noir Patagonia från Bodega Chacra og få hurtig levering til din dør med fri fragt ved køb over 399 kroner.philipsonwine.com
2017 fick 88 av Decanter Panel och 16,5 av Jancis (R Hemming) "Closed nose. Confected red fruit. Quite light and thin, though there's no underripeness to the fruit – but the whole thing is a bit lean."Jag blev själv bländad av WA betyget för 2021 (99p), men för vad det är värt, så rekommenderar jag att ta det varsamt med förväntningarna. Dock ok pengar ändå hos Philipsons för 2017 om det liknar 2021 och vad det gav.
Skrev såhär om 2021 på CT:
Jag var nyfiken på detta vin efter den höga poängen 99p av Luis Gutiérrez från WA. Han smakade precis över 1100 viner från Argentina så detta måste vara ett säkert värde för 50eur kan man tro. Tyvärr är detta väldigt långt ifrån någon referensvinupplevelse.
Det är ett lättdrucket vin med en distinkt och fin eftersmak av ingefärskryddad apelsin. Jag tycker fortfarande att 50 euro är för mycket för detta vin.
90p
@Lennart du kan plocka 3 flaskor hos mig i Sollentuna om du vill, jag beställde idag men behöver inte alla 6. Skickar dig detaljerOm någon/några i Stockholm vill dela en låda tar jag gärna 2-3 flaskor
2017 fick 88 av Decanter Panel och 16,5 av Jancis (R Hemming) "Closed nose. Confected red fruit. Quite light and thin, though there's no underripeness to the fruit – but the whole thing is a bit lean."
Nä det tror jag inte .... finns säkert en anledning till att priset sänktsFörsta flaskan kändes väldigt stängd. Inte ens så högt som 88 skulle jag säga. Små förbättringar under tre dagar, men inte mycket. Kan man hoppas att vinet öppnar upp om det får ligga några år till?
Med Philipson undrar man ju lite, har de haft det där vinet i en vanlig lagerlokal i nio år? Man misstänker ju det.
Jag har aldrig besökt Philipson på plats, men med tanke på att de har stora volymer "back vintages" att sälja, även av många prestigeviner i flerpack, betvivlar jag att de håller sig med en "vanlig lagerlokal" á la Berras däckförvaring. Jag gissar att de har en stor lagerlokal med luftkonditionering anpassat för långtidslagring av vin, alltså rimligt svalt och inte alltför torrt.Med Philipson undrar man ju lite, har de haft det där vinet i en vanlig lagerlokal i nio år? Man misstänker ju det.
Om WA betyder "The Wine Advocate" (jag brukar oftast skriva TWA om jag inte skriver RP, som de själva använder om poängen) kan man nog ta lätt på det drickfönstret om man själv gillar rimligt mogna viner, även vita sådana. TWA har aldrig haft en särskilt konsekvent hållning mellan sina olika skribenter när det gäller drickfönster, men många av de som skrivit har i mitt tycke dragit lite åt "amerikansk pedofilsmak" när de angett drickbarhet. Jag har någon gång lyckats hitta någon röd bordeaux där Parkers "bäst före"-år t.o.m. låg före Decanters "drick tidigast"-år...Th
The WA hade dessutom drink date 2015 till 2020 på detta vin vid review aug 2015.
Om WA betyder "The Wine Advocate" (jag brukar oftast skriva TWA om jag inte skriver RP, som de själva använder om poängen) kan man nog ta lätt på det drickfönstret om man själv gillar rimligt mogna viner, även vita sådana. TWA har aldrig haft en särskilt konsekvent hållning mellan sina olika skribenter
Min bild är att det är mest åsiktsskillnad om torra vita viner mår bra av genuin mognad, snarare än att bara få 1-2-3 år för att eventuella "gröna/jästiga" inslag i primärfrukten ska dämpas.Försöker själv undvika ordet RP vid hänvisning till betygsomdöme då det lätt kan sammanblandas och associeras med grundares egna recensioner och smakpreferens och allt det på senare år stod för i form av över-extraherat och kraftigt ekat vin.
Som vanligt behöver man följa och känna sin recensent för att se om förtroende uppstår. När man väl känner preferensen, kan man ju också ha recencenten som motindikator på vad man själv inte gillar. Men just drickfönster måste vara svårt att verkligen veta, det är bara en första bedömning. För övrigt helt normalt att det inte finns en konsekvent hållning på drickfönster, det är recensenter i TWA-teamet med olika smak och olika bakgrund.
Intressant ämne om drickfönster egentligen kan vara något som går att mera objektivt bedöma än smak. Eller som du skriver, drickfönster är en fråga om smak? En del gillar Bordeaux som är 7 år andra kräver minst 25 år.
Ja vi gissar båda två - eftersom de själva inte skriver något om det skulle jag personligen vara försiktig med att investera mina pengar i ett antagande om att flaskorna förvaras på ett tillräckligt bra sätt. Även 20 grader i 9 år tänker jag riskerar en sub-optimal lagring. Min personliga inställning är att jag kan leva med 2-3 år lagring på det sättet, men inte längre, 9 år är väldigt mycket längre.Jag har aldrig besökt Philipson på plats, men med tanke på att de har stora volymer "back vintages" att sälja, även av många prestigeviner i flerpack, betvivlar jag att de håller sig med en "vanlig lagerlokal" á la Berras däckförvaring. Jag gissar att de har en stor lagerlokal med luftkonditionering anpassat för långtidslagring av vin, alltså rimligt svalt och inte alltför torrt.
Gillar verkligen de beställningar man gör på fredag kväll lite spontant på tips från FW.Edit : Hittade ett gäng till långliggare i TS som verkar ha prissänkts i samma veva
Härligt att vara djävulen på någons axel, sitter här med självutfärdat köpstopp och nyper mig i armenGillar verkligen de beställningar man gör på fredag kväll lite spontant på tips från FW.
Hola Gaisberg 1OTW!
Hola Layet GG!
Det ska ju vara fan att man bestämt sig för att april är en ganska bra månad för min plånbok men istället då lägger samma pengar som högoktaniga månader för att alla postar en massa deals mm aldrig får man vara i fred liksomHärligt att vara djävulen på någons axel, sitter här med självutfärdat köpstopp och nyper mig i armen
De har mestadels kampanjer utan rabattkoder.Någon som har en rabattkod på Quadrofoglio ”fyrklövern”?