petterkalle
I rescued some wine. It was trapped in a bottle.
Den där är ju klockren! Alla fattar! Vill man accentuera ytterligare så finns + / -Med din fyrgradiga skala ansluter du dig till den gamla hederliga betygsskalan IG, G, VG och MVG...
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Den där är ju klockren! Alla fattar! Vill man accentuera ytterligare så finns + / -Med din fyrgradiga skala ansluter du dig till den gamla hederliga betygsskalan IG, G, VG och MVG...
Det finns många andra bra drinkar som innehåller Lillet Blanc. Men det här är ett forum för vin, så vi som gillar drinkar kan söka sådana recept.Inga betyg på dessa, eftersom de inte är "riktiga viner"
76158 Lillet Blanc 162 kr
Söt doft med lime och fruktsoda. Ett riktigt missfoster: smakar energidryck blandat med eleganta blommor och örter. Ett måste för att blanda "Vesper", men utan gin gör det här knappast någon glad.
Första gången jag mötte Lillet var i Thomas Harris roman Hannibal (1999), med den extreme finsmakaren doktor Lecter:Det finns många andra bra drinkar som innehåller Lillet Blanc. Men det här är ett forum för vin, så vi som gillar drinkar kan söka sådana recept.
""A dry martini," [Bond] said. "One. In a deep champagne goblet."Första gången jag mötte Lillet var i Thomas Harris roman Hannibal (1999), med den extreme finsmakaren doktor Lecter:
"Han tände en eld av stora, mjöliga träkolstycken och blandade sig en drink, ett glas Lillet och en skiva apelsin på is..."
Stämmer men vi har även snack om sprit, öl, mat m.m.Det finns många andra bra drinkar som innehåller Lillet Blanc. Men det här är ett forum för vin, så vi som gillar drinkar kan söka sådana recept.
-, = eller + beroende på hur väl priset stämmer överens med upplevelsen.
Mina betyg är inte pris- utan typrelaterade. En suverän beaujolais à 150 kr (typifierad blint) skulle alltså kunna få MVG.Det är ju inga objektiva siffror det handlar om, Hans, vilket gör diskussionen om skalans finfördelning parentetisk. En motfråga skulle kunna vara om din skala G, VG,MVG är bättre med tanke på följande: Säg att en dryck kostar 500 kr får ett VG. Den kanske ligger nära ett MVG men det vet jag inte och väljer då att se drycken som en icke-rekommendation. Hade däremot drycken fått 93 poäng istället, om vi tänker oss att cirka 90 är VG, så skulle det ge mig en tydligare vink.
Jag förstår inte varför en nypa salt skulle stå i konflikt med en fingradig skala. Vi vet ju i vilket fall att det handlar om approximationer.
Visst, vinstilen bör man ju anpassa efter, men jag tycker nog att en bourgogne (pinot) mycket väl kan vägas i samma skål som en beaujolais cru enligt din modell då båda vanligtvis är lätta rödviner av det eleganta slaget.Mina betyg är inte pris- utan typrelaterade. En suverän beaujolais à 150 kr (typifierad blint) skulle alltså kunna få MVG.
Fortfarande flytande förstås (vad är typ?), men ändå långt från fulordet "prisvärdhet"...
Det är såklart subjektivt, men allt handlar ju om konkurrensen och att den som bedömer använder sina referensramar.Det där är jättebra, även om budget förstås är subjektivt det med. Är ett VG för 300kr ett = ? Jag tycker nog det, vissa kanske tycker + eller - ?
Frågan är om boxviner är en "typ" (skulle då kunna identifieras blint). Är väl snarare en förpackningsform (innehållande mer eller mindre drickbart plonk...).Visst, vinstilen bör man ju anpassa efter, men jag tycker nog att en bourgogne (pinot) mycket väl kan vägas i samma skål som en beaujolais cru enligt din modell då båda vanligtvis är lätta rödviner av det eleganta slaget.
Vi vill ju inte att en riktigt bra bib ska få MVG bara för att den är riktigt bra i "sin klass" utan den bör ju jämföras med sina sensoriska likar.
Jo, det var en lite skämtsam knorr i mitt inlägg. Det jag syftar på är att det lätt blir konstigt om man exempelvis bedömer ett mousserande vin från Bourgogne enligt en egen skala jämfört med ett mousserande vin från Champagne om de vinstilmässigt tillhör samma vinstil.Frågan är om boxviner är en "typ" (skulle då kunna identifieras blint). Är väl snarare en förpackningsform (innehållande mer eller mindre drickbart plonk...).
Frågan om "typicitet" (för mig ett plusvärde) är förstås knepig. Om du med unika viner menar viner som bara är typiska för slottet men inte för distriktet hamnar vi i bryderi.Jo, det var en lite skämtsam knorr i mitt inlägg. Det jag syftar på är att det lätt blir konstigt om man exempelvis bedömer ett mousserande vin från Bourgogne enligt en egen skala jämfört med ett mousserande vin från Champagne om de vinstilmässigt tillhör samma vinstil.
Eller om en korrekt men enkel chianti för 150 pix skulle få ett bättre betyg i jämförelse med en brunello för 300 pix som är mer komplex, intensiv och allmänt "kvalitativ", men i jämförelse är mindre typisk sitt ursprung. Hur bedömer man i så fall viner med unik stil?
Håller med om att typicitet är EN av flera kvalitetsparametrar, men vinstilen i sig är viktigare för mig, dvs att inte direkt jämföra starkvin med normala viner, eller mousserande med stilla, lätta med fylliga och så vidare. Om man dessutom kan känna igen "den krökta ryggen på en extra fin schäfer", så kan det i viss mån vara ett plus, men det bör inte få en för stor påverkan enligt mig.Möjligheten finns ju också att du är så repertoarkunnig att du igenkänner den här speciella bordeauxen som just typisk i sig - och då problemfritt kan rosa den...
Eller kanske pälschen på en särdeles välondulerad pudel på schtureplan?Om man dessutom kan känna igen "den krökta ryggen på en extra fin schäfer", så kan det i viss mån vara ett plus, men det bör inte få en för stor påverkan enligt mig.
Sorry, thunberg! My bad. Hade skrivit lite diffust, märker jag. Det var inte tänkt som klagomål, utan bara ett yppande om sök etc. Apropå det, jag blev så intresserad av att ta reda på drycken och allt möjligt omkring den, så jag har sökt att bli medlem i en cocktailförening på nätet. Men som Graucho Marx så fyndigt sade: I don't care to belong to any club that will have me as a member.Stämmer men vi har även snack om sprit, öl, mat m.m.
Nu äntligen fick jag tillfälle att köpa en sådan här. Har burit med mig den här recensionen i 3 och halvt år. Men nu jävlar blev det dags. Bara två kronors prishöjning på den tiden kan man inte klaga på.77908 Antica Formula 197 kr (375 ml)
Mäktig doft med lakrits, läder och malört. I munnen kommer en käftsmäll av smaker, mycket av allt, men perfekt balanserat, sötman ligger exakt där den ska. Helt fantastiskt gott!
Cocchi Nr 77343 är bättre säger makenNu äntligen fick jag tillfälle att köpa en sådan här. Har burit med mig den här recensionen i 3 och halvt år. Men nu jävlar blev det dags. Bara två kronors prishöjning på den tiden kan man inte klaga på.