This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Släng in i ugnen under grillen en stund så den smälter och doppa bröd i sen. Omnomnom!Visa bifogad bild 8240
Grym ost. Funkar till allt vinöst, men anses passa bäst till vita krispiga viner. Vet inte om jag håller med. Den är fet och mustigt ostig, men inte särskilt syrlig. Idag så funkade en röd bdx bättre än en sauvignon blanc i alla fall. Många brukar värma den i ugnen med lite vitt vin och doppa brödbitar i. Onödigt om ni frågar mig. Ät den hellre som vilken vitmögelost som helst.
Mont d'Or släpptes för någon vecka sedan men saknar aningen komplexitet just nu – den kommer bara bli bättre med tiden. Vänta helst till runt jul och köp på er allt ni kan komma över och servera till valfritt vin. Det kommer att rocka! Glöm inte att välja den franska och opastöriserade!
Det kan man såklart göra om man går igång på det, men som jag skrev ovan; jag gillar osten mer som den är. En brödbit till är dock inte fel.Släng in i ugnen under grillen en stund så den smälter och doppa bröd i sen. Omnomnom!
Många brukar värma den i ugnen med lite vitt vin och doppa brödbitar i. Onödigt om ni frågar mig. Ät den hellre som vilken vitmögelost som helst.
Montagnolo är en återkommande besökare i vår kyl. Den har relativt kraftig smak, så jag väljer nog ett kraftigare vin före ett mer subtilt. Samtidigt är det en gammal sanning att nästan all ost funkar med nästa allt vin.Nu behöver jag hjälp av någon riktig ostguru. Köpte i dag en ost som heter MONTAGNOLO AFFINÉ. Den är tydligen vald även som världens godaste ost på en stor tävling. ”Första pris på International Cheese Awards 2013”. Trots försök har jag hittills bara hittat tips på medelfyllig pinot noir eller oekad chardonnay.
Kanske någon kan bringa lite klarhet i frågan och även berätta lite kortfattad om osten? Jag köpte alla fall en budget PN som jag ska prova till osten i kväll.
Snälla, kan du precisera en aning? Annars har jag inte så mycket nytta av din text. Alltså ge gärna lite mer konkret exempel.Montagnolo är en återkommande besökare i vår kyl. Den har relativt kraftig smak, så jag väljer nog ett kraftigare vin före ett mer subtilt. Samtidigt är det en gammal sanning att nästan all ost funkar med nästa allt vin.
Jag tycker inte att Montagnolo är lika kraftig och salt som t ex Roquefort eller Stilton, utan snarare med umami och en liten syra. Enklare Bdx (t ex Divinus), eller Zinfandel (Seghesio) har funkat bra. Jag förmodar att en tysk torr Riesling borde kunna funka.Snälla, kan du precisera en aning? Annars har jag inte så mycket nytta av din text. Alltså ge gärna lite mer konkret exempel.
Hur är det med söta viner, kan någon av de funka?
Tror som @Wintermute att en Bdx kan fungera bra, gärna med i huvudsak merlot. Kanske Château de Seguin om man nu ska hålla sig i de lägre prisklasserna.Snälla, kan du precisera en aning? Annars har jag inte så mycket nytta av din text. Alltså ge gärna lite mer konkret exempel.
Jag tycker inte att Montagnolo är lika kraftig och salt som t ex Roquefort eller Stilton, utan snarare med umami och en liten syra. Enklare Bdx (t ex Divinus), eller Zinfandel (Seghesio) har funkat bra. Jag förmodar att en tysk torr Riesling borde kunna funka.
Tror som @Wintermute att en Bdx kan fungera bra, gärna med i huvudsak merlot. Kanske Château de Seguin om man nu ska hålla sig i de lägre prisklasserna.
Välj att trycka på knappen "+ Citat" på de inlägg du vill citera och välj sedan citat via knappen "Lägg in citat" som finns vid texteditorn, bredvid "Bifoga en bild/fil" därefter är det bara att skriva den text du vill och posta.Sorry, lite ot: Men hur gör man multicitat? Kan inte få till det, oavsett hur jag försöker. Skulle gärna citera de två sista inlägg men det går inte.
Gör go åtminstone!Den här har jag köpt hos min hovleverantör, von Lidl, några gånger. Oerhört god ost, men lite för dyr enligt min mening.
Tête de Moine
”Tête de Moine är en halvhård, mörkgul ost som tillverkas av opastöriserad komjölk. Dess fetthalt är 51+ och smaken kombinerar väl med ett flertal viner. En hel ost – cylindrisk i formen – väger runt 850 gram och har en gul, skrovlig, brun kant. Den uppfanns av schweiziska munkar för över åtta sekel sedan och är nu känd för att vara en delikat ost för riktiga ostkännare.”
Källa: goudaostshop.se/
Den var redan färdigskuren i små tunna rosetter, eller vad ska man kalla det. Delikat, men kilopriset avskräcker en aning … Dyrare än Roquefort = över 500 kr per kilo! Jag antar, att själva formaten av osten kostar att tillverka. Osten kan omöjligen vara SÅÅÅ dyr, som det kostade då.
https://www.google.se/search?q=DELUXE+Tête+de+Moine+Rosetten+Lidl&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjb5ZO936jaAhXKGCwKHR07AE4Q_AUICigB&biw=1117&bih=635#imgrc=9ANIxtVVRVotyM:
Går hitta även som bit, och då är priset betydligt beskedligare.Gör go åtminstone!