Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

Sjödin

Joråsåatt...
SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

Jaha mina vänner, dags igen för en ny liten fråga.
Basilikasås! Jag får en liten magkänsla att basilikasås skulle kunna vara en winekiller, men jag kanske oroar mig i onödan?
Såsen är baserad på olivolja och hälls över Risotto och tunnt skivat nötkött...
Har ni några uppslag?
 

kayaker

Cyklist
SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

Sjödin skrev:
Jaha mina vänner, dags igen för en ny liten fråga.
Basilikasås! Jag får en liten magkänsla att basilikasås skulle kunna vara en winekiller, men jag kanske oroar mig i onödan?
Såsen är baserad på olivolja och hälls över Risotto och tunnt skivat nötkött...
Har ni några uppslag?
Risotto och skivat nötkött? Mina tankar går omedelbart till Italien...
Basilika är ju ingen ovanlighet i det italienska köket heller. :)
Dessutom tycker jag att det är ganska milt så det bör finnas en uppsjö passande viner att välja bland.
 

Sjödin

Joråsåatt...
SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

kayaker skrev:
Basilika är ju ingen ovanlighet i det italienska köket heller. :)
;D Haha... Nej, självklart. Jag var mest oroad över mängden basilika som en basilikasås de facto innehåller... att den kan fucka upp det hela lite...
 

kayaker

Cyklist
SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

Sjödin skrev:
;D Haha... Nej, självklart. Jag var mest oroad över mängden basilika som en basilikasås de facto innehåller... att den kan fucka upp det hela lite...
Är det mycket mer än i pesto? Om det inte är det så tror jag att du oroar dig i onödan.
 

Sjödin

Joråsåatt...
SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

Njae, hyfsat samma lika... Men då man äter pesto i klickar som ett tillbehör så kommer såsen att dominera på helt annat sätt. Det blir typ kött under basilikakleggtäcke.
 

kayaker

Cyklist
SV: Dricka till maten - Stora kombinationstråden [sammanslagna trådar - Krug]

Det låter gott. Jag skulle nog testa en hyfsat mogen Barbaresco eller liknande.
 
Toppen