Det har diskuterats en hel del om hur man ska lagra vin av förklarliga skäl. Behöver man aktiv kyl- och fuktreglering, temperatur, vibrationer m.m. Parallellt finns även frågan om hur vinet mognar. Har länge tänkt simulera olika lagringstid genom att lagra samma vin under olika förhållanden.
Till min hjälp som studieobjekt har jag nu valt Krug GC 166e (ID# 217017). Bas 10 med reservvin från 1996.
7 flaskor totalt:
Andra förslag på lagringsförhållanden som kan vara intressant?
Till min hjälp som studieobjekt har jag nu valt Krug GC 166e (ID# 217017). Bas 10 med reservvin från 1996.
7 flaskor totalt:
- Kylskåp 5°
- Vinkyl 10°
- Vinlagringsskåp 14°
- Vinkällare aktiv kyla och fukt 14°
- Vinkällare -""- ståendes flaska
- Vinkällare passiv 6-18°
- Kartong i garderob 20°
Andra förslag på lagringsförhållanden som kan vara intressant?