Christer J
Medlem
Har läst mig till att det görs mousserande vin i Sussex och närstädes.
Någon som dricker det och kan jämföra det med viner från Champagne?
Det ska vara liknande förutsättningar geologiskt och väder någorlunda lika (ett par grader kallare i England). De skördar således några veckor efter Champagne som jag förstått det.
Är det yngre stockar än i Champagne?
Jag tycker hela fenomenet är intressant, med klimatförändringar som skulle kunna betyda att Sussex potentiellt kan jämställas med viner från Champagne i framtiden.
Hur mycket odlad yta finns det och hur kan den utökas.
Se där några funderingar efter frukosten
Det vore intressant att höra era tankar kring detta, eller svär jag i kyrkan nu?
Någon som dricker det och kan jämföra det med viner från Champagne?
Det ska vara liknande förutsättningar geologiskt och väder någorlunda lika (ett par grader kallare i England). De skördar således några veckor efter Champagne som jag förstått det.
Är det yngre stockar än i Champagne?
Jag tycker hela fenomenet är intressant, med klimatförändringar som skulle kunna betyda att Sussex potentiellt kan jämställas med viner från Champagne i framtiden.
Hur mycket odlad yta finns det och hur kan den utökas.
Se där några funderingar efter frukosten
Det vore intressant att höra era tankar kring detta, eller svär jag i kyrkan nu?