Var ju på Cypern för ett tag sedan, och det var inte riktigt lika illa och försvenskat som när jag var på Gran Canaria, men nog fanken hittade man Abbas sill, Kalles kaviar, de vanligaste knäckebrödssorterna, Felix burkköttfärssås och dito "köttbullar" och Ahlgrens bilar bland annat i varenda livsmedelsbutik.
Då jag trillar mina köttbullar själv blev jag en gång nyfiken på hur köttbullar på burk smakade så på Gran Canaria köpte jag en burk och den var ta mig katten t.o.m. vidrigare än de som man kan få tag på frysta eller i kyldisken.
Vad är egentligen vitsen med att käka det man äter hemma även när man åker utomlands? OK, jag fattar att diverse WT familjer som aldrig lärt barnen god restaurangkultur käkar det där då de drar iväg på sina resor, men den stora kicken för mig då jag åker utomlands är att prova landets eller själva traktens mat och gärna vin om det framställs där, och jag lär mina barn att uppskatta det nya efter bästa förmåga, även om grabben är lite för förtjust i hamburgare och grillkorv med pommes.
Var det inte Brillat-Savarin som sa att upptäckten av en bra ny restaurang är viktigare än upptäckten av en ny stjärna på himlen? Håller med, det finns nästan inget bättre än att för första gången få en upplevelse på en restaurang med underbart god lagad mat ackompanjerad av en välfylld vinlista som presenteras av en alert sommelier som kan peka ut godbitarna, gärna sånt man aldrig druckit eller ens hört talas om.
(Kände bara för att skriva av mig lite då jag pratade med min kusin som beställt en resa till Sunwing på Mallis med fru och barn och tyckte det var en fördel att hitta svensk mat som barnen åt. Ja, ja, nu tar jag och öppnar en burk köttfärssås det blir gott till min BiB! ;D)
Då jag trillar mina köttbullar själv blev jag en gång nyfiken på hur köttbullar på burk smakade så på Gran Canaria köpte jag en burk och den var ta mig katten t.o.m. vidrigare än de som man kan få tag på frysta eller i kyldisken.
Vad är egentligen vitsen med att käka det man äter hemma även när man åker utomlands? OK, jag fattar att diverse WT familjer som aldrig lärt barnen god restaurangkultur käkar det där då de drar iväg på sina resor, men den stora kicken för mig då jag åker utomlands är att prova landets eller själva traktens mat och gärna vin om det framställs där, och jag lär mina barn att uppskatta det nya efter bästa förmåga, även om grabben är lite för förtjust i hamburgare och grillkorv med pommes.
Var det inte Brillat-Savarin som sa att upptäckten av en bra ny restaurang är viktigare än upptäckten av en ny stjärna på himlen? Håller med, det finns nästan inget bättre än att för första gången få en upplevelse på en restaurang med underbart god lagad mat ackompanjerad av en välfylld vinlista som presenteras av en alert sommelier som kan peka ut godbitarna, gärna sånt man aldrig druckit eller ens hört talas om.
(Kände bara för att skriva av mig lite då jag pratade med min kusin som beställt en resa till Sunwing på Mallis med fru och barn och tyckte det var en fördel att hitta svensk mat som barnen åt. Ja, ja, nu tar jag och öppnar en burk köttfärssås det blir gott till min BiB! ;D)