SV: Gastrologik
Åt på Gastrologik i fredags och det var som tidigare mycket bra. Inte riktigt hela vägen till det "wow" man alltid längtar efter men habil förstaklassig mat levererad med själförtroende. Felfritt. Missförstå inte, maten var genomgående grym!
Att kvällen blev så lyckad beror också till stor del på Gastrologiks Erik som levererade grymma viner under kvällen!
Det här är menyn vi serverades:
Snacks
Torkade chips av mandelpotatis
Vår egna lufttorkade korv på Olingesvin
Brioche på virvelmjöl från Warbrokvarn med smör smaksatt med gröna enbär
Aptitretare
Kräm på tupplever från Hagbygård med maräng och syrat rått äpple
Branddeg med kräm på osten Löfsta blå
Vaktelägg, marinerade i brödsoya
Surdegsfriterad skreitunga
Bröd
Surdegsbröd på dinkel från Warbrokvarn
Rågbröd med bränt socker
Dinkel-spisbröd på vete från Warbrokvarn
Kosmör från Kittelberget
Huvudrätter
Nyrensad Stenbitsrom med svensk buffelyoghurt, vår egna saltgurka och ängsyra
Tartar på Svensk mjölkko från Wanås med rökt talg, vattenkrasse och champinjon
Bakad havskräfta från Fjällbacka med kräm på huvudet och fänkål
Stekt Fjärsing från Bohuslän med ärtskott, lupin och stekta gula ärtor
Vårkyckling från Munka-Ljunby med kräm på gårdagens brioche, vitlök och ramslök
Efterrätter
Sorbét på öl med Spritade vindruvor från i Blaxta
Sorbét på getmjölk med honungsvinaigrette och endive
Sorbét på Frida äpplen med skum på tallbarr samt tallbarkssmulor
Kaffegodis
Salviaparfait
Lakritskola med torkade lingon
Äppelmust-gelé med tallbarr
Sockerchips med torkad skrädmjöl
Mandelkaka med rödbeta