Gurto
Medlem
Seghesio Zinfandel 2013 (grillade högrevshamburgare med pommes frites)
Doftar mörka björnbär, blåbär, mörk mintchoklad, ekkryddigt och vanilj.
I smaken väldigt tungt och mörkfruktigt med en hel del ek.
En "rolig" parentes är att jag i efterhand, när jag skulle kolla en sak på SB:s hemsida, såg att deras beskrivning var nästan identisk med min. Det hör nog inte till vanligheterna.
Hur som helst: Ger mig någon gång per år på Zinfandel för att försöka förstå syltplanksdruvan (jag har faktiskt provat undantag från min generalisering). Jag måste erkänna att detta inte döms ut som syltplanka, även om det är bra fruktigt och ekigt, utan ett rätt välgjort och balanserat vin i sin stil. Men den här frukt- och ektunga stilen är ändå inte min grej. 87p om jag verkligen försöker ta på mig så objektiva glasögon som möjligt.
Funkar ändå som burgarvin.
Sen ska en till sak läggas till: 30-gradig hetta är inte en optimal miljö att prova vin i. Speciellt inte rött.
Doftar mörka björnbär, blåbär, mörk mintchoklad, ekkryddigt och vanilj.
I smaken väldigt tungt och mörkfruktigt med en hel del ek.
En "rolig" parentes är att jag i efterhand, när jag skulle kolla en sak på SB:s hemsida, såg att deras beskrivning var nästan identisk med min. Det hör nog inte till vanligheterna.
Hur som helst: Ger mig någon gång per år på Zinfandel för att försöka förstå syltplanksdruvan (jag har faktiskt provat undantag från min generalisering). Jag måste erkänna att detta inte döms ut som syltplanka, även om det är bra fruktigt och ekigt, utan ett rätt välgjort och balanserat vin i sin stil. Men den här frukt- och ektunga stilen är ändå inte min grej. 87p om jag verkligen försöker ta på mig så objektiva glasögon som möjligt.
Funkar ändå som burgarvin.
Sen ska en till sak läggas till: 30-gradig hetta är inte en optimal miljö att prova vin i. Speciellt inte rött.