Ohoy julälskare!
Dags att återuppliva denna eminenta skinktråd så att ingen forummedlem missar att piska svärmor på fingrarna med en hållkäften-dräpar-skinka a'la Finewines.
För er som inte reda vet så spenderar jag ju varannan månad kryssandes kring oljefälten i nordsjön och varannan månad hemma vilket resulterat i att jag dessvärre missat de senaste två jularna.
I år skall jag ta igen detta med råge då jag är hemma heeela december och således tänker ställa till ett jusltök värdigt självaste kungafamiljen.
Det ska stånkas korv och confiteras skinka, göras senap och malas färs till uberdjevulska köttbullar och självklart ska det läggas in sill...
MEN, en sak jag inte riktigt får till, det är revbensspjällen... Försöker göra jänkestajl med att koka dem i lag så de ska vara så de bara rinner av benet men tycker inte jag får till det riktigt. Det blir ju gott men in GOTT som jag tänker mig.
-Så, någon som vill dela med sig av ett hålkäftenrecept på revben?
Och när vi ändå är igång....
-Grymma recept på sill?
-Någon annan julmat som man kan överkomplicera onödigt mycket?
Tackar på förhand alla cristmaslovers och julfettischister därute!
Revbenen
Börjas med fördel ett par dagar innan med att sätta en schysst kalvfond, samtidigt som du lägger in revbensspjällen I en 2% rimlag. (vill du ha klassisk smak ska du inte baka I kalvfond utan bara vatten o lök.)
Fonden tar minst ett dygn likaså rimmingen.
Skölj av revbenen och vacuum packa dem tsm med fonden och baka på 80grader kombi. Ca 8h är funktionellt beroende på storlek. Plocka försiktigt ut revbensspjällen ur vätskan och kyl under lätt press ett par timmar. Sen När det kommer till glazen är det en högst personlig preference, mellan farinsocker, äpple, kanel, vanilj, kryddpeppar krydda efter egen smak och bränn av hårt i ugn eller mys på grillen
Edit. Såg nu att
@J.Lidman gör nästan som jag tänker - följ hans recept så blire grymt bra!