Mattias Schyberg
Administratör
Var på besök på Barrique Wine Bar igår och käkade wapas och drack lite kul vin...
Riktigt kul koncept och framförallt gott. Drack lite blandat till och valde att ta in godsakerna blint.
2013 Lergenmüller Pur Mineral Chardonnay
Ett märkligt vin. Svårt att närma sig blint utan att vara helt ute och cykla. Sent skördat men i stort sett torrt. Fylligt och mustigt. Gyllengul färg. Bra djup med tung tropisk frukt (mestadels aprikos) och mogna äpplen samt lite blommiga drag med ett uns honung. Fet, viskös och läcker i munnen. Hur gott som helst, men inte överdrivet komplext. Tänkte Alsace och pinot gris men även någon udda semillon från okänt ursprung (Australien kanske?). 88p
2013 Bernhard Ott Grüner Veltliner Am Berg
Fick in det för att ha ett vettigt vin till maten medan vi lekte blindbock med annat. Oblint alltså. Nästan fånigt mineraliskt med mängder av flinta på en bas av frisk kryddig citrus. Skrev inga anteckningar och minns inte så mycket mer. Ett läckert vin hursomhelst. Elegant och finstämt. Mumma som måltidsdryck. 87p
2008 Herdade do Portocarro Cavalo Maluco (60 % touriga franca, 30 % touriga nacional och 10 % petit verdot)
Svårt vin men jäkligt gott. Fina mognadstoner fick mig att gissa på ca 10 år i ryggläge. Stöddigt och rejält med mörk frukt. Mycket fat, tobak, torkad frukt och ett knippe dill. Plommon, tjära och lite chark. Fylligt och stramt men med en generösitet man sällan hittar på klassisk mark. Tänkte merlot/bdx-blandning från USA, men spekulerade även om Priorat. Portugal är lätt att glömma bort, men med facit i hand så kändes det logiskt. Härligt intensivt med bra balans. Aningen eldigt. Inte ofta man dricker rödtjut från Peninsula de Setubal heller för övrigt. 90p
Trevlig midsommar!
Riktigt kul koncept och framförallt gott. Drack lite blandat till och valde att ta in godsakerna blint.
2013 Lergenmüller Pur Mineral Chardonnay
Ett märkligt vin. Svårt att närma sig blint utan att vara helt ute och cykla. Sent skördat men i stort sett torrt. Fylligt och mustigt. Gyllengul färg. Bra djup med tung tropisk frukt (mestadels aprikos) och mogna äpplen samt lite blommiga drag med ett uns honung. Fet, viskös och läcker i munnen. Hur gott som helst, men inte överdrivet komplext. Tänkte Alsace och pinot gris men även någon udda semillon från okänt ursprung (Australien kanske?). 88p
2013 Bernhard Ott Grüner Veltliner Am Berg
Fick in det för att ha ett vettigt vin till maten medan vi lekte blindbock med annat. Oblint alltså. Nästan fånigt mineraliskt med mängder av flinta på en bas av frisk kryddig citrus. Skrev inga anteckningar och minns inte så mycket mer. Ett läckert vin hursomhelst. Elegant och finstämt. Mumma som måltidsdryck. 87p
2008 Herdade do Portocarro Cavalo Maluco (60 % touriga franca, 30 % touriga nacional och 10 % petit verdot)
Svårt vin men jäkligt gott. Fina mognadstoner fick mig att gissa på ca 10 år i ryggläge. Stöddigt och rejält med mörk frukt. Mycket fat, tobak, torkad frukt och ett knippe dill. Plommon, tjära och lite chark. Fylligt och stramt men med en generösitet man sällan hittar på klassisk mark. Tänkte merlot/bdx-blandning från USA, men spekulerade även om Priorat. Portugal är lätt att glömma bort, men med facit i hand så kändes det logiskt. Härligt intensivt med bra balans. Aningen eldigt. Inte ofta man dricker rödtjut från Peninsula de Setubal heller för övrigt. 90p
Trevlig midsommar!