Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

petterkalle

I rescued some wine. It was trapped in a bottle.
Fick feeling efter en text på forumet och beställde en flock PHASE 2 XTRMNTR 2018 ifrån Fanwines.

Ja, det likade inget jag smakat tidigare. När jag hällde upp så bubblade det upp i glaset så man kunde tro det var mousserat.
Doften var kraftig och direkt med massvis av röda bär, plommon och svagt snickarverkstad.
Första sippen så bubblade det rejält på tungan. Det var ju absolut inte otrevligt, bara extremt ovant.

Men, vilken mat ska man matcha vinet med?

Visa bifogad bild 20692
Ha Ha! Jag dekanterade en hel flaska för några veckor sedan. Det var som att dekantera Coca-Cola:D. Bubblorna försvinner fort tack och lov och kvar blir lite brettig mörkfruktig, aromatisk mourvedrefrukt. Gott som attan! Mat vete tusan? Kanske lite sötaktigt eller sötmarinerat grillat kött?
 

The Wall

Medlem
BYOB Sollentuna 2020 08 28

Mousserande omgången
Första mousserande; ljust gul, klar färg, ser initialt nästan stilla ut. I doften mineral, lite persika/aprikos, något knuten, lite parfymerad – typ Maja-tvål. I munnen smak av Granny Smith, ganska snäll, i eftersmaken lite avbruten berberisgren. Känns inte som Champagne, kanske Cava?

Jaha, Agusti Torello Mata Barrica Gran reserva 2015. En Cava.

Andra mousserande; mellangul, fin mousse. Bra doft, tydliga toner av choklad mousse, ger moget intryck, kommer lite smörkolatoner också och så småningom även kycklingfond (?). I smaken kommer chokladmoussen igen, fin smak, snäll syra och avrundat vin. Min favorit i omgången. Borde vara en Champagne med lite ålder.

Femme de Champagne Brut Grand Cru från Duval Leroy. Ok, Champagne it is.

Tredje mousserande, mellangul med bra mousse. Mycket bra doft med moget intryck, drar åt chokladmoussehållet något. Det kommer även lite avfyrat knallpulver så småningom, vilket dessutom förstärks lite senare. I munnen tuggig och ordentligt syrlig, som att bita i ett Granny Smith helt enkelt Lite choklad, men framför allt kakaotoner i eftersmaken kombinerat med ett lite grapefruktbeska. Doften drar mig lite åt Henriot eller Delamotte, men ändå inte riktigt. Nåja, det är en klart bra Champagne och lite annan stil än närmast föregående.

Dom Pérignon 2008.
mouss.jpg


Vita omgången
Första vita; mörkt gul. I doften smörkola och på en gång ”gammal Chablis” eller lite för gammal Bourgogne. Får skylla på att mina provningsglas är små vitvinsglas från Spiegelau Authensis; bra glas till mycket, men inte till mogen Bourgogne. I munnen syrlig, gula äpplen, lätt ”övermoget” intryck av vinet. Kan det vara Bourgogne 2002?

2007 Domaine Henri Boillot Puligny-Montrachet 1er cru Clos de la Mouchere. Ok, vit Bourgogne it is.

Andra vita; mellangul, I doften mineral, petroleum, lite pepprig – typ vitpeppar, limezest dyker upp samt lite skolsuddgummi (det blåröda). I munnen bra syra, lite Nivea i smaken och viss vitpeppar. Kan det vara en riesling smaragd från Österrike? Eller något från Tyskland, typ Rheingau? Nä. Min favorit i omgången.

2007 Emrich-Schönleber Halenberg Riesling GG. Riesling, ja. Österrike, nej.

Tredje gula; ljust gul, mineraler och vindruvskärnor i doften. I munnen ganska snäll, lite len viss balans och aning ”fet” ton. Klockren Chablis (pg vindruvskärnorna), borde vara minst 1er cru, ingen tok-ek direkt så tankarna går till William Fevre, kanske Fourchaume? Inte särskilt gammalt.

2015 William Fevre Chablis Premier Cru Vaillons. Ok, jag var någorlunda rätt i alla fall.

Fjärde vita; något ljust gul, lite diskret petroleum i doften samt mineral. En aning insvettat underställ som man av ren lathet tar på sig dag 2 på skidsemestern. Finns det även våt halm…? Efter ett tag kommer faktiskt lite nyskivad ananas fram. I munnen lite blommig, viss syra och aningen eldigt. Det känns som att syran är utanför kroppen på vinet. Svårplacerad; chenin blanc från Sydafrika? Eller Rall från Sydafrika? Riesling från Pfalz?

2015 Keller Abts E Riesling GG.

vitt.jpg

Första röda omgången.

Första röda, mörkt med lite ljus kant. Bekant doft som jag inte kan placera riktigt, mineraler – typ vulkaniska. Även röda bär. Pekar mot Bourgogne eller Beaujolais Cru, men mineraliteten säger Etna Rosso. I munnen syrlig, mineraliteten återkommer, ingen direkt pinosity.

2012 Domaine Santa Duc Châteauneuf de Pape Habemus Papam. Hupp, grenache med andra ord.

Andra röda, klart genomröd, lite smörkola, lite körsbärskärnor och bittermandel, viss svartvinbär och kaffetoner. I smaken även körsbär men framför allt bittermandel och lite ”trälim”. Smaken syrlig och aningen besk. Är helt övertygad om att det är ett av mina medhavda viner; Mandrone di Lohsa.

2017 (? Jag missade årgången) Malpuesto Rioja. Körsbär och bittermandel finns tydligen även i Spanien.

Tredje röda; klar genomröd. Kaffe, grön paprika, lite rökighet, lite hockeytejp, ceder. I munnen viss strävhet, bra tanniner. Helt klart godkänt men det förefaller en aning ungt. Rökigheten förbryllar mig något och jag är och snurrar i Sydafrika med en Bordeaux-blend. Kommer nog fram till att det är nog en västra-stranden-Bx med Sydafrika som gardering.

2002 Château Pontet-Canet Pauillac.

Fjärde röda; mörkt med lite ljus kant. I doften sur och lätt obehaglig, något vidbränd eller vidkokt, känns som etylacetat. I munnen smak av Kåvepenin och gammal snö. Inte kul. Ursprung? Apoteket 1976?

2010 Tignanello. Det var ju onekligen lite otippat. Tyvärr totalhavererat, osis på ett normalt sett toppenvin.

rött01.jpg

Andra omgången röda;

Första röda; kompakt röd, eller snarare lila, färg. I doften ungt, vanilj, lite stall, högra stranden? I munnen viss syra, ger ett klart merlot-igt intryck. Lite grön ton och aningen eld i eftersmaken. Lite för smörig? Östra stranden i Bordeaux eller en amerikansk merlot med lite extra?

2016 Catena Zapata Adrianna Vineyard Fortuna Terrae Malbec. Jaja, nästan rätt världsdel i alla fall.

Andra röda; mellanröd. Bittermandel och körsbärskärnor, grön paprika och en grön lätt bränd ton, svarta vinbär, lite knuten. I munnen lite eldig, bittermandel och körbärskärnor kommer igen samt lite svart vinbär. Lär behöva mer tid på sig i flaska för att utvecklas ytterligare. Min uteslutningsförmåga säger mig att det här är min medhavda 2008 Poliziano Mandrone di Lohsa, vilket det också är. För grön var mitt omdöme.

2008 Poliziano Mandrone di Lohsa

Tredje röda; ljust röd med tegelton, spearmint, lite rosenvatten, bittermandel och körsbärskärnor. I munnen strävt med bra tanniner. Väldigt bra redan nu, men förmodligen ännu bättre om 8-10 år. För anonym var ändå mitt omdöme. Anar att det kan vara min medhavda 2016 Produttori del Barbaresco, vilket det också är.

2016 Produttori del Barbaresco

Fjärde röda; klart röd med lite tegelton. Doft av rökt chark, lite snö, kanske lite eldighet och tallbar. I munnen ganska mild och med en liten rökighet, lätt syrlig. Jaha, det här känns som norra Rhône med lite ålder, kanske. Efter ett bra tag kommer det även multna löv och lite skogskänsla, men det är först när vi redan konstaterat vad det var för vin. Provningsglaset är helt fel glas för vinet.

1989 Chateau Genot-Boulange Volnay Les Aussy 1er cru. Hupp, rökigheten förbryllade mig helt och hållet, men senare när vinet fått lite luft blev det mer pinot:ig.
rött02.jpg


Stort tack till alla som släpade med finfina viner och tilltugg och stort tack till @Patrik Sellin för värdskapet!
 

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Fredagsmys med gäst från La Spinetta, en IGT från Toscana brygd på 95% Sangiovese och 5% Colorino.
IMG_20200829_202904_900.jpg

2004 Sassontino, 94p
An amazingly vibrant and intense Sangiovese. Still but a baby, meaning one must schlurp a lot of air through it in order to taste its angelic wings.
It's a Chianti on steroids (not parkerisée) with tannic backbone, acidic lift and precise fruit that gets that nervy balance just right. Many Brunellos must be green with envy, for this is what a great young Brunello is all about.
Will live long. Maybe opening up in another ~10 years or so. Keep!

@Patrik Sellin Det här vinet skulle vi haft oss en duvning med om ~30 år. Jäklar anåda!
 

The Wall

Medlem
2015 The Mentors Grenache Blanc

Grenache blanc, druvan vi alla klunkar till vardags? Eller inte. I StandArt mineral och petroleum, bara såååå riesling, lite citronzest också. I munnen eldigt och fylligt som en sydafrikansk chenin blanc. Lär vi oss något? Ja! Om det doftar riesling men smakar som brinnande Chablis och beter sig som chenin blanc (fylligt och eftersmak av brinnande våt halm) från Sydafrika, ja då är det grenache blanc från Sydafrika. Väldigt kul vin ändå.
2D9325C1-8570-41F9-BE6A-50CB87EE1879.jpeg
 

The Wall

Medlem
70D0CD11-F2A2-4E48-A62C-2C0631DCB626.jpeg
NV André Clouet Rosé No 3

I Riedel Veritas New World Pinot; trevlig doft av lätta röda bär, tyvärr lite rosékänsla som hänger kvar. I munnen lätt i gommen med viss syra. Dracks till lantchips med romdipp och lite chark. Jag var fokuserad på rödvinssåsen till Bambi och missade att ta vettiga noter intrycket var dock ”ok bubbel, tyvärr hängde rosékänslan kvar lite för länge.”. Får göra återbesök och återutvärdera.
 

Patrik Sellin

fd Innertällmo Bryggeri
Tack @The Wall för fina noter och bilder och tack till samtliga som var med för fina viner och fint sällskap.
Här kommer resultaten från omröstningarna:
BYOB Sollentuna 2020 08 28

Mousserande omgången
Agusti Torello Mata Barrica Gran reserva 2015 0 röster
Femme de Champagne Brut Grand Cru från Duval Leroy 3 röster
Dom Pérignon 2008 4 röster

Vita omgången
2007 Domaine Henri Boillot Puligny-Montrachet 1er cru Clos de la Mouchere 2 röster
2007 Emrich-Schönleber Halenberg Riesling GG. Riesling 3 röster
2015 William Fevre Chablis Premier Cru Vaillons. 2 röster
2015 Keller Abts E Riesling GG 0 röster
Keller GG utan röster!?! Säger lite om hur otroligt bra den här flighten var.

Första röda omgången.
2012 Domaine Santa Duc Châteauneuf de Pape Habemus Papam 4 röster
2015 Malpuesto Rioja 1 röst
2002 Château Pontet-Canet Pauillac 1 röst
2001 Tignanello 1 röst

Andra omgången röda;
2016 Catena Zapata Adrianna Vineyard Fortuna Terrae Malbec 1 röst
2008 Poliziano Mandrone di Lohsa 1 röst
2016 Produttori del Barbaresco 3 röster
1989 Chateau Genot-Boulange Volnay Les Aussy 1er cru 2 röster
 

The Wall

Medlem
2017 Cascina Ballarin Langhe Nebbiolo

I Zalto Bourgogne: lätt i handen, bra balans. Vinet; fruktig doft, tydlig spearmint, lite ros-blommor. I munnen; lätt och lättdrucket, strävt, fin smak.

Sophienwald Phoenix Bourgogne; längre stjälk, känns nästan som Lehmann Dionysos, tjockare gods i kupan och kraftigare stjälk än Zalto. Lite otippat eftersom Bx-kupan är ganska tunn. Kupans öppning har plats för både näsa och mun. Vinet; lite mer knuten doft, lite lenare i munnen märkligt nog med tanke på att kuporna ändå ganska lika till form och storlek.

Gabriel StandArt; Vinet; knuten doft, har man tålamod och sniffar försiktigt påminner det lite om Sophienwald. I munnen strävt och något knutet. Nja, det stör onekligen inte med en stor kupa till det här vinet.
462EE42D-475D-411C-B7F9-99D99206714D.jpeg
 
Last edited:

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Tack @The Wall för fina noter och bilder och tack till samtliga som var med för fina viner och fint sällskap.
Här kommer resultaten från omröstningarna:
BYOB Sollentuna 2020 08 28

Mousserande omgången
Agusti Torello Mata Barrica Gran reserva 2015 0 röster
Femme de Champagne Brut Grand Cru från Duval Leroy 3 röster
Dom Pérignon 2008 4 röster

Vita omgången
2007 Domaine Henri Boillot Puligny-Montrachet 1er cru Clos de la Mouchere 2 röster
2007 Emrich-Schönleber Halenberg Riesling GG. Riesling 3 röster
2015 William Fevre Chablis Premier Cru Vaillons. 2 röster
2015 Keller Abts E Riesling GG 0 röster
Keller GG utan röster!?! Säger lite om hur otroligt bra den här flighten var.

Första röda omgången.
2012 Domaine Santa Duc Châteauneuf de Pape Habemus Papam 4 röster
2015 Malpuesto Rioja 1 röst
2002 Château Pontet-Canet Pauillac 1 röst
2001 Tignanello 1 röst

Andra omgången röda;
2016 Catena Zapata Adrianna Vineyard Fortuna Terrae Malbec 1 röst
2008 Poliziano Mandrone di Lohsa 1 röst
2016 Produttori del Barbaresco 3 röster
1989 Chateau Genot-Boulange Volnay Les Aussy 1er cru 2 röster
Måste ha varit en suverän afton!
 

The Wall

Medlem
2019 Skeleton Bay Chenin blanc

I StandArt; initialt krossade vindruvskärnor så man är benägen att misstänka Chablis, men sedan dyker den omisskännliga doften av fuktig halm upp. Lite citrustoner gömmer sig i bakgrunden. I munnen påminner vinet om lätt ekad Chablis med extra allt och en lite fetare ton utan att det blir klibbigt eller för mycket. Bra syra som faktiskt fungerar bra med vinets kropp. Återbesök? Tja, kanske. Upplever att vinet är lite lättare än ett av de chenin blanc-viner som brukar prestera bra; Anima, som det dock var ett tag sedan vi såg på hyllan. Edit: Anima, inte Anura. Har ändrat.
6293D69B-200D-47F1-80C1-54C8BC47C290.jpeg
 
Last edited:

The Wall

Medlem
1988 Toro Albalá Don PX

I Riedel Vinum Port (i brist på glas, typ. Hustrun skakade uppgivet på huvudet när jag sade det); härlig mörk brunorange färg som lämnar ett bärnstensfärgat avtryck på insidan av glaset när man snurrar det. Näst intill trögflytande och sammantaget börjar jag undra om det är växellådsoljan från Alfa Romeon som buteljerats. När man börjar sniffa på vinet inser man att oavsett hur många miljoner år som förflutit sedan dinosaurier och den tidens växtlighet förvandlats till olja så kommer oljan troligen inte att dofta torkade fikon och mörka russin på samma sätt som vinet. Mycket söt och med inslag av karamelliserat socker. Det här kan man sniffa på länge. I munnen är vinet trögflytande och mycket sött, ett bränt inslag kliver fram, inte olikt doften av varm växellådsolja lustigt nog, men det är nog snarare karamelliserat socker än olja. Liten spetsig eldighet som inte är påträngande, bara 17% förklarar den saken. Funkade bra till vaniljglass med chokladsås. Om man skippar chokladsåsen och istället häller lite vin på vaniljglassen får man istället romrussinsmak på glassen. Återbesök? Jadå, det går på tok för länge mellan besöken, måste ändra på det.
D6A5EF6C-2B7A-4DAA-9D31-AD3ABAF03A5D.jpeg
 

Patrik Sellin

fd Innertällmo Bryggeri
Kvällens tema: Bourgogne som inte gör alltför stora hål i plånboken.
lignier roty.jpg

2018 Hubert Lignier Bourgogne: doft av hallon, läder, svarta vinbär och videkvistar. Smaken domineras av hallon, med inslag av fänkål (både grönsak och frön), läder, svarta vinbär och sötlakrits. Initialt ganska grön med en del alkohol. I glas nummer två har allt lugnat sig och det blir ganska balanserat och elegant. Inte så bra som (jag minns) 2015, men fortfarande ett bra vin. Gjort för att drickas nu.
2015 Domaine Joseph Roty Marsannay: doft av läder, sardeller, smultron och hallon. I smaken hittar vi smultron, hallon, jordgubbar och blåbär tillsammans med läder och lakrits. Eldig, koncentrerad frukt med balanserade tanniner, vass syra och en angenäm sälta. Färdigt att dricka, men har potential för många års lagring. Numret större än Lignier i allt. Bra Bourgogne behöver inte vara (alltför) dyrt.
 

Wintermute

Medlem
1988 Toro Albalá Don PX

I Riedel Vinum Port (i brist på glas, typ. Hustrun skakade uppgivet på huvudet när jag sade det); härlig mörk brunorange färg som lämnar ett bärnstensfärgat avtryck på insidan av glaset när man snurrar det. Näst intill trögflytande och sammantaget börjar jag undra om det är växellådsoljan från Alfa Romeon som buteljerats. När man börjar sniffa på vinet inser man att oavsett hur många miljoner år som förflutit sedan dinosaurier och den tidens växtlighet förvandlats till olja så kommer oljan troligen inte att dofta torkade fikon och mörka russin på samma sätt som vinet. Mycket söt och med inslag av karamelliserat socker. Det här kan man sniffa på länge. I munnen är vinet trögflytande och mycket sött, ett bränt inslag kliver fram, inte olikt doften av varm växellådsolja lustigt nog, men det är nog snarare karamelliserat socker än olja. Liten spetsig eldighet som inte är påträngande, bara 17% förklarar den saken. Funkade bra till vaniljglass med chokladsås. Om man skippar chokladsåsen och istället häller lite vin på vaniljglassen får man istället romrussinsmak på glassen. Återbesök? Jadå, det går på tok för länge mellan besöken, måste ändra på det.
Visa bifogad bild 20706
Ett av fyndvinen på bolaget. Men alldeles för sällan som sagt. Dessutom perfekt att bjuda mugglare på!
 

Oscaro

Medlem
Kvällens tema: Bourgogne som inte gör alltför stora hål i plånboken.
Visa bifogad bild 20707
2018 Hubert Lignier Bourgogne: doft av hallon, läder, svarta vinbär och videkvistar. Smaken domineras av hallon, med inslag av fänkål (både grönsak och frön), läder, svarta vinbär och sötlakrits. Initialt ganska grön med en del alkohol. I glas nummer två har allt lugnat sig och det blir ganska balanserat och elegant. Inte så bra som (jag minns) 2015, men fortfarande ett bra vin. Gjort för att drickas nu.
2015 Domaine Joseph Roty Marsannay: doft av läder, sardeller, smultron och hallon. I smaken hittar vi smultron, hallon, jordgubbar och blåbär tillsammans med läder och lakrits. Eldig, koncentrerad frukt med balanserade tanniner, vass syra och en angenäm sälta. Färdigt att dricka, men har potential för många års lagring. Numret större än Lignier i allt. Bra Bourgogne behöver inte vara (alltför) dyrt.
Gillar Roty’s Marsannay, drack 2010 för några veckor sen som var väldigt trevlig!
 

Niclas

Medlem
Fantastisk sensommarkväll i Skåne då min granne kom in med en flaska han hittat i förrådet. Han hade fått den i present av sina svärföräldrar som varit ur tiden i 22 år.
Har någon koll på om det går att utläsa produktionsdatum ur sifferkoden? 1988 vecka 33?

Korken släppte med ett ynkligt puff och visst var det lite bubblor kvar, men ingen smörkolabomb precis. Det har smugit in en svag ton av Sherry som inte hörde hemma och efter en kvart var champagnen helt stilla.
Kul att jag fick vara med att öppna den, de trodde den var fördärvad och övervägde vaska den.


A0B0E30B-FBB0-42FD-A524-49ED66232030.jpeg

928F988F-5910-454B-9329-530C768163E4.jpeg

7993B041-FB47-4C28-9FA7-B42DA7829233.jpeg
 

Mina Vinare

Medlem
2010 Araujo Estate, Napa Valley - ”Altagracia Red Wine” har en mörk rubinröd färg med fin lyster. Doften är helt fantastisk med massor av cassis, marsipan och rökighet samt mineralitet. Mocka, lätt cederton men framförallt lyxig känsla av exklusiva fat och exotiskt kaffe samt parfym. Lite mentol, tallbarr och örtighet. Superelegant och harmoniskt.

Smaken är lika elegant och harmonisk med samma innehåll som aromerna med cassis och marsipan samt rostade toner av kaffe och mörk choklad. Lång fin eftersmak med massor av röda bär och fin fruktighet. Hallon, jordgubbar och syltighet men samtidigt struktur av markerade tanniner samt balanserad syra. Riktigt gott och klassisk ”Iron fist in a velvet glove”. Oerhört gott och komplett vin (98p).

Araujo.jpg


Det känns nästan onödigt och lite besvärande att försöka analysera vinet. Det här är bara rakt upp och ner enormt gott. Dessutom suveränt balanserat. Poängen är höga men egentligen håller jag tillbaks. Det här är i min smak så bra som det kan bli men eftersom jag druckit vinet ganska många gånger och alltid med samma fina känsla, hoppas jag på ytterligare utveckling. Kanske om fem år.

Jag vet inte vad som hände 2010 men tror gudarna var goda och vädrets makter var med dem. Egentligen har detta klassificerats som deras andravin men från 2010 och framåt stått på egna ben - avskilt från ”Estate-buteljeringen”. Den skulle man bra gärna vilja prova men har en prislapp som mer än avskräcker. Tror fransmännen tog över kring 2013 och därifrån ändrade namnet till Eisele Vineyard lite beroende på vin. Känns som den enade bilden är att man överpresterade stort 2010 med just Altagracia.
 

Adamanko

Medlem
Guigalen imponerade inte direkt. Näsan gav svarta vinbär, tobak, charkuterier och lite söta jordgubbar i bakgrunden. Men det växer - jävlar vad det växer. Redan efter en halvtimme så börjar vi nicka förnöjsamt mot varandra. Efter två timmar så blundar vi medan dricker och suckar av njutning. Så lent. Och det är den perfekta partnern till Spanien-Portugalmatchen. 92. Hade det räckt längre än två timmar så tror jag betyget blivit högre. Ev mycket högre.
Det där var mina kommentarer efter att jag, min son och min bror druckit Guigals Vignes de L'Hospice-14. Idag drack jag -15 efter ca två års garderobslagring och blev ännu mer imponerad. Djup i smaken, sammetslen munkänsla, komplexitet och elegans. Någon skrev så här på CT och jag argumenterar inte emot: "plum, cassis, cigar, sweet tobacco, wet earth, anise, swine, cola, vanilla, minerals, green pepper, smoke, dirt, tannins, oak" Min flaska nu är helt otrolig och jag har svårt att tro att min andra skulle vinna mycket på lagring. Men jag gör nog ett försök. Kanske det bästa vinet jag någonsin druckit och betyget måste bli därefter --- 95-96. Sexton släpps snart på tillfälliga och jag hade bestämt mig för att inte köpa. Men, vad ska jag säga, jag har omprövat mitt beslut.
 

Sebran

Medlem
Det där var mina kommentarer efter att jag, min son och min bror druckit Guigals Vignes de L'Hospice-14. Idag drack jag -15 efter ca två års garderobslagring och blev ännu mer imponerad. Djup i smaken, sammetslen munkänsla, komplexitet och elegans. Någon skrev så här på CT och jag argumenterar inte emot: "plum, cassis, cigar, sweet tobacco, wet earth, anise, swine, cola, vanilla, minerals, green pepper, smoke, dirt, tannins, oak" Min flaska nu är helt otrolig och jag har svårt att tro att min andra skulle vinna mycket på lagring. Men jag gör nog ett försök. Kanske det bästa vinet jag någonsin druckit och betyget måste bli därefter --- 95-96. Sexton släpps snart på tillfälliga och jag hade bestämt mig för att inte köpa. Men, vad ska jag säga, jag har omprövat mitt beslut.

Kul läsning, mina 15' får ligga ett tag till tror jag. 2016 släpptes redan i november 2019, nu är det 2017 som kommer släppas i september.
 
Last edited:

Pontus

Medlem
Det där var mina kommentarer efter att jag, min son och min bror druckit Guigals Vignes de L'Hospice-14. Idag drack jag -15 efter ca två års garderobslagring och blev ännu mer imponerad. Djup i smaken, sammetslen munkänsla, komplexitet och elegans. Någon skrev så här på CT och jag argumenterar inte emot: "plum, cassis, cigar, sweet tobacco, wet earth, anise, swine, cola, vanilla, minerals, green pepper, smoke, dirt, tannins, oak" Min flaska nu är helt otrolig och jag har svårt att tro att min andra skulle vinna mycket på lagring. Men jag gör nog ett försök. Kanske det bästa vinet jag någonsin druckit och betyget måste bli därefter --- 95-96. Sexton släpps snart på tillfälliga och jag hade bestämt mig för att inte köpa. Men, vad ska jag säga, jag har omprövat mitt beslut.
De är goda som unga, men stänger ner efter några år, är min erfarenhet. Testa gärna att lägga undan en flaska i 8-10 år.
 
Last edited:
Toppen