Keen
slan
Följde det här hyfsat iallafall. http://www.seriouseats.com/2015/05/how-to-make-the-best-polenta.htmlPolentarecept mottages tacksamt!! Jag får inte till det...
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Följde det här hyfsat iallafall. http://www.seriouseats.com/2015/05/how-to-make-the-best-polenta.htmlPolentarecept mottages tacksamt!! Jag får inte till det...
En sann vin ( Bordeaux) älskare. Men visst hugger det till lite när man nämner sista flaskan. Till och med för mig, som aldrig fått chansen att smaka denna Kudos, och det kommer alltid stora upplevelser igen (när man minst anar, som i mitt fall)Visa bifogad bild 9738
Chateau Leoville Barton 2003
Väldigt gott vin där jag tyvärr dricker sista flaskan nu. Men allt har ett slut och någon gång ska man ju dricka den där sista flaskan och då är det ju trevligt om den är på topp. Kanske kan den bli något bättre vem vet, men jag orkar faktiskt inte bry mig, den är så makalöst god som den är här och nu.
Mjuka tanniner, mörk fantastisk frukt och den parfymerade doften av svarta vinbär, blommor(viol) är enormt hänförande. Detta är ett av mina absoluta favoritviner som jag nu dricker fjärde och sista flaskan av.
Visa bifogad bild 9738
Chateau Leoville Barton 2003
Väldigt gott vin där jag tyvärr dricker sista flaskan nu. Men allt har ett slut och någon gång ska man ju dricka den där sista flaskan och då är det ju trevligt om den är på topp. Kanske kan den bli något bättre vem vet, men jag orkar faktiskt inte bry mig, den är så makalöst god som den är här och nu.
Mjuka tanniner, mörk fantastisk frukt och den parfymerade doften av svarta vinbär, blommor(viol) är enormt hänförande. Detta är ett av mina absoluta favoritviner som jag nu dricker fjärde och sista flaskan av.
Grymt, tack!! Nån speciell sort du använder?Följde det här hyfsat iallafall. http://www.seriouseats.com/2015/05/how-to-make-the-best-polenta.html
Ser den varje gång jag öppnar skåpet. Måste byta plats på den för jag vill hålla den på rygg ca 1-2 år till? Vet att det antagligen inte går men om jag inte ser den kanskeÖppnade en riktigt bra beaujolais igår...vänta nu, en beaujolais från Sydafrika närmare bestämt. Gjord på grenache.
Visa bifogad bild 9753
2015 Sadie Family Soldaat
Jag känner mig aningen förvirrad. Kan spontant tycka att det är överprisat även om jag gillar upplevelsen och det – för att vara Sydafrika – annorlunda uttrycket. Slankt som en hygglig pinot. Hög syra med lätt struktur. Intensiteten visar musklerna trots den späda kroppen. Fokuserat och välbalanserat. Röda bär, kryddor, köttsaft och jord med ett uns stall. Det är riktigt jäkla gott, men närmare 400 kr är ganska svettigt med tanke på vad man brukar behöva betala för liknande vin normalt.
Nåväl, det är kul och gott med rikliga mängder finess, så varför klaga? (89p)
Trist, och inte blev den bättre av lagring heller. Vad är det med dessa Portugiser?Som ett ganska enkelt portvin utan sötma och överdriven alkohol. Urtrist vin. Inte på något vis dåligt, men jag hade klart högre förväntningar måste medges. Mörk plommonfrukt med lite blommiga undertoner och chokladiga fat. Bra intensitet, men lite för eldigt utan att frukten bär upp. Ur ett "objektivt" perspektiv så ger jag det (88p), men det går att ha avsevärt roligare för en trehunka.
Drack lite sherry igår till lite blandat smått och gott, typ chark, oliver och nötter.
Visa bifogad bild 9760
Pastora Manzanilla Pasada En Rama Bodegas Barbardillo
Uråldrig sherrytyp (Manzanilla Pasada) som legat i runda slängar 9 år under flor, varav sista tiden (hur det nu exakt fungerar) utan. Slutprodukten ligger någonstans mellan fino (manzanilla) och en amontillado. Gyllengul färg med viss synlig oxidation. Gröna bokna äpplen, kamomill, sultanrussin, cement och rostade nötter. Klart som bäst när det kommer upp några grader i temperatur och komplexiteten helt går i blom. Lättfotat i munnen. Heltorrt, men med en antydan till sötma, om inte annat så känns det avrundat och ovanligt snällt jämfört med en standardfino. Nästan lite antydan till sälta i avslutet. Gott, men jag föredrar den renare finostilen mer än detta mellanting. Poäng? Svårt. Har för skralt med referenser fortfarande.
Det är lite som reklam för dambindor. Varför köpa en röd eller pissgul vätska när man kan få en blå för samma pris!I helgen testade jag något nytt!
Visa bifogad bild 9761
Enligt uppgift är det naturligt färgämne, extraherat från unga druvor.
Själva vinet var en medelfyllig chardonnay, utan karaktär.
Drick rosé istället, det är godare och trevligare.
Grymt, tack!! Nån speciell sort du använder?
Äh, jag kan gå till samma ställe och fråga samma sak.. Tack ändå!Detta var första gången jag på allvar testat, så har inga rutiner än. Gick till sydamerikanen i Hötorgshallen och bad om majsmjöl till polenta, kan fota när jag kommer hem ikväll.