Anders Landström
Medlem
SV: Idag dricker vi
Var på Stefan Eriksson Matstudio igår och avnjöt restaurang nr 16. Med grönsaker från Stefans egen trädgård, fina råvaror, enkel och försiktig behandling av dessa , så blev det som vanligt en riktigt bra kulinarisk upplevelse
Jag tog inte dryckespaketet utan började istället med en 1996 Billecart-Salmon Nicolas-François Billecart. Fin rostad doft med smörad brioche, vanilj, honung och lite nötter, bra mousse med fina bubblor, syran finns där men tar inte överhanden, lite bitterhet kan skönjas. Rent och bra vin. Tog denna mycket pga diskussionen kring Grande Cuvée kontra NF. Även om NF 96 är riktigt bra så når den inte upp i klassen av sin storebror. Saknar lite av den kristalklara skärpan och perfekta balansen som GC har , NF är inget dåligt vin men i jämförelse så bleknar det något.
Drack även en 2007 Pierre Morey Pommard 1er Cru Les Grands Épenots Mellanröd, söta körsbär med lite jordighet. Bra struktur med mineraler och syra. Lite kort i avslutet men gifter sig väldigt bra med svampen och den lite söta potatisen.
Eloge till Stefan Eriksson för kvällen, som alltid en upplevelse att gå dit och ta del entusiasmen hos honom och de andra som jobbar där.
Var på Stefan Eriksson Matstudio igår och avnjöt restaurang nr 16. Med grönsaker från Stefans egen trädgård, fina råvaror, enkel och försiktig behandling av dessa , så blev det som vanligt en riktigt bra kulinarisk upplevelse
Jag tog inte dryckespaketet utan började istället med en 1996 Billecart-Salmon Nicolas-François Billecart. Fin rostad doft med smörad brioche, vanilj, honung och lite nötter, bra mousse med fina bubblor, syran finns där men tar inte överhanden, lite bitterhet kan skönjas. Rent och bra vin. Tog denna mycket pga diskussionen kring Grande Cuvée kontra NF. Även om NF 96 är riktigt bra så når den inte upp i klassen av sin storebror. Saknar lite av den kristalklara skärpan och perfekta balansen som GC har , NF är inget dåligt vin men i jämförelse så bleknar det något.
Drack även en 2007 Pierre Morey Pommard 1er Cru Les Grands Épenots Mellanröd, söta körsbär med lite jordighet. Bra struktur med mineraler och syra. Lite kort i avslutet men gifter sig väldigt bra med svampen och den lite söta potatisen.
Eloge till Stefan Eriksson för kvällen, som alltid en upplevelse att gå dit och ta del entusiasmen hos honom och de andra som jobbar där.