Magnus L
urydhtfilgukj
Så här kan man ju också göra...
https://www.theguardian.com/world/2...ds-vines-into-space-in-quest-for-perfect-wine
https://www.theguardian.com/world/2...ds-vines-into-space-in-quest-for-perfect-wine
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Så här kan man ju också göra...
https://www.theguardian.com/world/2...ds-vines-into-space-in-quest-for-perfect-wine
Det känns som att han har missat anti-ek-trenden när den var som hetast och ligger hopplöst efter vinhipstern. Ett tag så kändes det som många prominenta vintyckare var extrema ekallergiker, men numera så tycker jag acceptansen har blivit mer balanserad och rimlig. Han kommer nog till insikt snart han också.Mölstad löper hela linan ut från att 2013 "Personligen drar jag mig mot oekat eller åtminstone ekat med känsla"
till att nu "ett bra vin skall smaka druva - inget annat".
http://www.svd.se/hellre-elegans-an-eksmak-till-varje-pris
http://www.svd.se/ett-bra-vin-ska-smaka-druva--inget-annat
Lite märklig utveckling tycker jag med tanke på att ekbehandlingen blivit mer och mer balanserad även i unga viner. Oekade eller svagt ekade viner finns det gott om numera. Lika tråkigt som det skulle vara om alla viner vore ekade är det om eken försvann från alla viner.
Som tur är bestämmer inte Mölstad att Tawny Port skall lagras på tank...
Man får väl anta att han tror att inslag av kaffe och choklad kommer från druvmaterialet?kryddiga toner som drar mot mocka, mörk choklad
Lite vidare efterforskning på vinet gav detta:...dessutom så rekommenderar han ett vin som enligt hans smaknot är uppenbart fatat direkt i anslutning till artikeln där samma attribut dissas:
Man får väl anta att han tror att inslag av kaffe och choklad kommer från druvmaterialet?
För att göra humorn ännu lite större så leveraras vinet i fråga i trälåda. Hoppas att det inte tar ännu mer smak då.I vineriet avstjälkades druvorna helt innan macerationen som varade mellan 21-25 dagar inklusive en veckans kallmaceration vid 12° grader. Man använde sig enbart av naturlig jäst vid jäsningen av vinet. Vinet lagrades sedan på sin jästfällning i franska ekfat under 14 månader varav 10 % var nya ekfat. Innan buteljering blev vinet varsamt filtrerat
Hittar inget, länk tack!Jag tror minsann att allas vår @Jimmy Forsman är på bild i dagens DN
Länk? Har du aldrig hört om papperstidningarHittar inget, länk tack!
Ta en bild med mobilen för tusan!Länk? Har du aldrig hört om papperstidningar
Ta en bild med mobilen för tusan!
Ni som är intresserade får väl helt enkelt köpa tidningen. Vad det handlar om är alltså ett rejält reportage i fredagens DN (Troligen bara i Stockholmsupplagan) om vinbarer i Stockholm där 19 glas naturligtvis finns med och Jimmy är den som står bakom bardisken på bilden. Osäker på om reportaget kommer på webben, kanske senare idag...Guds död, det hoppas jag verkligen inte.
FMLtexttexttext
Skönt säger Jimmyhttp://www.dn.se/arkiv/stockholm/pubar-for-olnordar-ar-en-sjalvklarhet-men-nu-har-aven/
Men inga bilder, bara text.
Eftersom jag inte tillhör internet-generationen utan snarare internet+ så blev jag tvungen att googla FML. Första förslaget var "Fix My Lighthouse" men det kändes inte riktigt begripligt. Sedan hittade jag andra mer troliga förklaringar och då tror jag att jag förstod
Nooooooooooooooooooooooooo!På begäran (förlåt @Jimmy Forsman )
Den är tagen. Samma som WTF som fick förklaringen "Why the Face" av en bekant"Fix My Lighthouse"