chambertin
Medlem
Blev inget jämförelsevin som tänkt utan den fick hänga med ensam i tre dagar i stället och ställas mot min dagsform.
Öppnar dag ett lite blygt (kylskåpskall i Bgn-kupa) men kommer snabbt upp i temp och högre aromintensitet.
Gillar vad jag får på näsan direkt och även dag två men ngt mindre dag tre.
Diskret ek första dagen, lite reduktivt men borta väldigt snabbt. Mkt exotisk frukt i form av bl.a ananas och papaya och sedan mer honungsmelon och päron. Signalerar väldigt mogen frukt och på gränsen mot övermogen när den blir rumsvarm. Dock inte på ngt direkt negativt sätt när den är sval och så här ung. En dos gruskross finns där bakom hela tiden dag 1. Smaken är väldigt rund och nästan alkoholvarm men syran är lite i underkant redan dag ett och bättrar sig inte direkt senare heller tyvärr. Mkt bra längd och den låga syran stör inte direkt när man bara har vinet som det är men till lite ost (mild rödkitt) så saknas det en del syra.
Dag två och tre så accentueras den varma frukten än mer och faten blir tydligare med en del kokos dag tre. Mer komplext men samtidgit aningen trubbigare och jag saknar de friskare dragen från dag ett. Blir också lite oljig/fet dag tre och tappar en del druvtypicitet men intensiteten hoppar samtidigt upp ett snäpp. Blint dag tre hade jag nog varit och famlat med gissning på Rousanne och inte minst då pga den låga syran.
Kompetent vin med bra intensitet men inget att lagra vilket ju ibland är en klar fördel. Helt ok pris/prestanda dessutom så en positiv överraskning för mig som inte botaniserat så särskilt mkt i södra Bgn. Det kanske slinker ner ngn i källaren mellan Chardonnayerna från RSA, NZ och AUS.
Blir att hålla ögonen öppna sedan för -19 också som kanske har ngt mindre varm ton och högre syra men det får gärna @Jos återkomma med när det blir aktuellt.
Tycker att den precis når upp till 90p-området och klart plus i kanten för drickbarheten.
Öppnar dag ett lite blygt (kylskåpskall i Bgn-kupa) men kommer snabbt upp i temp och högre aromintensitet.
Gillar vad jag får på näsan direkt och även dag två men ngt mindre dag tre.
Diskret ek första dagen, lite reduktivt men borta väldigt snabbt. Mkt exotisk frukt i form av bl.a ananas och papaya och sedan mer honungsmelon och päron. Signalerar väldigt mogen frukt och på gränsen mot övermogen när den blir rumsvarm. Dock inte på ngt direkt negativt sätt när den är sval och så här ung. En dos gruskross finns där bakom hela tiden dag 1. Smaken är väldigt rund och nästan alkoholvarm men syran är lite i underkant redan dag ett och bättrar sig inte direkt senare heller tyvärr. Mkt bra längd och den låga syran stör inte direkt när man bara har vinet som det är men till lite ost (mild rödkitt) så saknas det en del syra.
Dag två och tre så accentueras den varma frukten än mer och faten blir tydligare med en del kokos dag tre. Mer komplext men samtidgit aningen trubbigare och jag saknar de friskare dragen från dag ett. Blir också lite oljig/fet dag tre och tappar en del druvtypicitet men intensiteten hoppar samtidigt upp ett snäpp. Blint dag tre hade jag nog varit och famlat med gissning på Rousanne och inte minst då pga den låga syran.
Kompetent vin med bra intensitet men inget att lagra vilket ju ibland är en klar fördel. Helt ok pris/prestanda dessutom så en positiv överraskning för mig som inte botaniserat så särskilt mkt i södra Bgn. Det kanske slinker ner ngn i källaren mellan Chardonnayerna från RSA, NZ och AUS.
Blir att hålla ögonen öppna sedan för -19 också som kanske har ngt mindre varm ton och högre syra men det får gärna @Jos återkomma med när det blir aktuellt.
Tycker att den precis når upp till 90p-området och klart plus i kanten för drickbarheten.