chambertin
Medlem
Hmm, undrar ju om ni dricker samma vin allihopa. Beskrivningarna spretar en HEL del minst sagt.
Blir att inhandla detta nästa vecka och prova.
Är det ngn som följt vinet under mer än några timmar ?
Ni ligger väldigt nära varandra i poäng men väldigt lång ifrån ibland i beskrivningar.
Blir att inhandla detta nästa vecka och prova.
Är det ngn som följt vinet under mer än några timmar ?
Ni ligger väldigt nära varandra i poäng men väldigt lång ifrån ibland i beskrivningar.
Italienskt ut i fingerspetsarna men förvånansvärt generöst med murriga körsbär och plommon direkt från start med ett fint djup och en del mognadstoner trots sin relativa ungdom. Medelfylligt till fylligt med ganska mjuk, balanserad och rund munkänsla, men med rimlig syra och riktigt bra tanninstruktur som biter ifrån främst i eftersmaken. Med lite luft så bjuds det på tobak, ceder, kakao, läder och basilika med en del torkad frukt och extraherat te i basen samt lite tjära, stendamm och jord i svansen. Drickmoget enligt mig, men det klarar såklart mer lagring för den som orkar vänta.
Jädrigt gott vin i vilket fall som helst och det klart bästa vin vi har haft som forumvin helt utan tvekan. 92p
Barbi - med blåbär, körsbär och mjuka fat blev det dagens vinnare. Kändes på något sätt mogen när första glaset hälldes upp.
Stramade till sig lite efter en stund i karaffen (kylskåpet). Serverades runt 17 grader.
Ljust tegelröd färg. Öppnar med varma och insmickrande toner. Frukten är åt det ljusröda hållet med hallon och bigarråer. Mycket kryddor, kanel och kryddnejlika, en del sandelträ. I munnen är den också varm och mjuk om än lite eldig. Mycket syra men ganska tama tanniner. Frukten drar åt tranbär och hallon. Saknar möjligen lite mer djup och längd, men jag gillar den. Gränsfall om den når 90p, men jag är generös ikväll
Fattoria dei Barbi Brunello di Montalcino 2010: Doften är mer återhållsam än hos Val di Suga men har ett tydligt inslag av örter: rosmarin och timjan. Mer syra, tanniner och mörka bär, snygg balans, men saknar lite längd - behöver kanske mer lagring? Vinet har mer drag av sydfrakrike än Italien. Det klart bästa månadens vin hittils - utväxlingen på den extra hundralappen är ganska hög. Idag fick Barbi ändå känna sig slaget av Val di Suga, men positionerna kanske byts om 10 år? 90p idag.
Det här var en väldigt trevlig bekantskap. Svarta vinbär på näsan, blåbär, överhuvudtaget mycket mörk frukt, medelfyllig med en lite stram avslutning. Lite mer elegant än en typisk Brunello. Lite gröna toner också. Väldigt trevlig just nu men vinner säkert på ytterligare några års lagring.
Doft av örter med en lite pepprig mintig ton, läder och jord tillsammans med lite stallighet....
Skön harmonisk syra med ganska mjuka tanniner, bra fruktighet med mörka röda bär, lite plommon. Tycker vinet har en bra balans och passar min gom riktigt bra, det enda negativa är en lite för hög alkoholhetta, men samtidigt är den härlig i eftersmaken. Behövs nog lite tid i källaren för att balansera upp detta.
Riktigt gott och kommer nog köpa några och lägga undan tillsammans med Fanti 2010, Fanti är än så länge den bästa 2010 i prisklassen som jag provat. Ger Barbi 91 pinnar