Nedkyld några grader (cirkus 15-17 grader celsius) och serverad i avlångt tulpanglas (romglas)
Samlat intryck:
Russin, dadlar, ljus sirap och fikonmarmelad.
Marsipan. Ofärgad tror jag.
Feta paranötter
Tysk Stollen!
Eftersmaken är vaxig som en bikupa (måste påpeka att det känns som ett stelnat vax, ni vet de där arken som man stöpte ljus på...) och "pälsig" (det är det bästa ordet jag kan komma på...)
Tänker på oxiderad sherry, utspädd tokaji med en skvätt brännevin och en uns av kontaktlim.
Lite slocknad cigarr och jordighet.
Svårt att betygsätta det här, det kan inte vara helt oävet då man sträcker sig efter påfyllning. Det är en intressant dryck; lite som ett dessertvin med några droppar regnvatten i. Det blir lite syntax error på halvsöt: halvsur. Passar perfekt till lagom lagrade salta ostar på komjölk. Det är bra och annorlunda, betygsättning får bli 86 poäng. För högre poäng hade jag önskat mer koncentrad smak och lite mer viktning mot syra eller sött. Nu är det lite för blandad kompott för min smak...