Jag provade faktiskt vinet näst sista dagen i januari, men jag blev inte riktigt klok på det och vad jag egentligen tyckte så jag tänkte inte lämna något utlåtande. Nu idag tog jag den sista slatten och känner att något kan jag väl ändå bidra med.
Jag visste inte alls hur man dricker Madeira, men lite googlande antydde att det skulle funka med rostade mandlar, oliver och annat småplock. Det gjorde det inte
Fattar inte hur ett så pass sött vin skulle kunna funka med den typen av föda. Nå, försökte ändå identifiera någon karaktär, landade i aprikoser, nötter och kanske lite mogna äpplen. Äppelkaka hävdade frugan. Fylligt, sött, nästan sirapstjockt. Gott, ja men inte för det priset.
Idag provar jag med en underbar syrlig chokladmousse (från frugans tjejmiddag) och det är en mycket bättre matchning. Det här är ett dessertvin i min värld och kan nog försvara priset även om jag betvivlar att jag kommer att köpa igen. 82p till oliver, 88p till chokladmousse