This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Jajamensan, förutom på obskyra norditalienska thedoftande viner då förstås.Du menar för att mitt omdöme väger så tungt.
All right, fellow drunks...
Jag har efter moget övervägande och inte utan en stor portion ödmjukhet funderat på vad jag ska välja för vin till november. Till en början var jag till och med lite tveksam till att göra det, med tanke på alla fantastiska vinpersonligheter vi har här på forumet. Men så kom jag på att jag också är en j*vel på vin och så kändes det bättre!
Månadens vin är inget mindre än en Etna DOC med druvsorten Nerello Mascalese. Jag vet inte mer om vinet än ni, förutom att jag är oerhört nyfiken på vad en röd Etna är för något, när jag provat en vit på den traditionella druvsorten Carricante. Huruvida denna röda är en av de fantastiska vinerna som jag läst om vet jag inte, men jag vet så pass mycket att Etna DOC är en tämligen nygammal appellation som på senare tid fått en renässans med vinmakare som använder sig av gamla vinstockar, gamla metoder med jäsning i amfora (i vissa fall) och ofta från mycket höga höjder (1000 m ö h är inte ovanligt här tydligen!).
Utan krusiduller: November-vinet är Erse, Etna DOC, nr 70815 på det allmänt omtycka Systembolaget! Beställningssortiment och i skrivande stund så ser jag ingenting om att det skulle vara svårt att få tag på eller så!
Edit och tillägg: Jag glömde ju förstås att säga att vi kör samma dekanteringstid som innan; en timme i karaff eller motsvarande och med tanke på hur ungt vinet är så kommer det säkert att utvecklas på spännande sätt under kvällen!
Jag hoppas att ni tycker att det här är lika intressant som jag!
Trevligt val . Drack två flaskor i somras efter att @Emanuel (tror det var Emanuel ) pushat för dem här på forumet . Men det var 2011 har jag för mig.
Upplagt för mineral-bonanza på anteckningsfronten då.Beställt och kompletterat med Clos de Betz 2010, Sokol Blosser Pinot Noir 2010 och en Pinot noir från Greywacke. Jag utgår från att Gråvacka är den dominerande bergarten i vingården när firman är döpt efter den...
När man talar om trollen, älvorna och tandfén... Roligt att du gillar det från tidigare, då blir det också spännande att höra hur du jämför årgångarna!Här går man AWOL bara några dagar från forumet så dyker detta upp som månadens vin! Kul!
Har druckit massor av 11:an men inte tolvan så detta ska bli extra roligt, och för att göra det hela ännu bättre så upptäckte jag att jag redan hade en låda ståendes i ett undangömt hörn av källaren! Goda tider, skoj val @ChristianB
Är det inte dags snart, du har ju haft 1,5 timmar på digÖppnat! Åsikter kommer snart...
Kommer ha den ikväll på jobbet så jag sparar omdömet tills efter provningen. Alltid kul att få lite input från "the common people"Är det inte dags snart, du har ju haft 1,5 timmar på dig
Du menar: "strävt, surt, blä, tunt, för lite socker" 50pKommer ha den ikväll å¨jobbet så jag sparar omdömet tills efter provningen. Alltid kul att få lite input från "the common people"
Ta bort strävt så tror jag du är ganska spot onDu menar: "strävt, surt, blä, tunt, för lite socker" 50p
Lär inte få samma reaktioner på "mitt" SB när dom behagar leverera min bestälnning.En lustig anekdot. När jag hämtade ut forumsvinet igår på SB i nordstan så möttes jag av kommentaren:
"Inte du också, har haft flera som hämtat ut just detta idag! Vad är det för speciellt med detta vin?", frågar biträdet.
"Ja du, det lär bli fler med tanke på att vi har en liten speciell aktivitet på forumet finewines.se", svarade jag med glimten i ögat.
"Ah, du menar den där aktiviteten när man dricker samma vin och delar upplevelsen på nätet?," svarar biträdet nyfiket.
"Precis!", svarar jag snabbt.
Vi lyckas i alla fall nå ut hyfsat med vår verksamhet, vilket är kul. Dessutom kan man ju tänka sig att ännu fler köper och provar de viner som är med utan att bry sig om att rapportera.
Laurent var några år i USA innan han började på familjens vingård. Det påverkar nog stilen.Fernand & Laurent Pillot Volnay 2010, kostar en femtiolapp mer, men det är väl det premium som man får betala för att det står bourgogne på flaskan? Doft av stall, parfym och fisksås i ordens bästa bemärkelse, smaken exploderar av jordgubbar och svartpeppar. Det finns en förförisk sälta i smaken också. Hela vinet är en explosion av smaker. Verkar som om man har försökt göra en Oregon Pinot, fast bättre och billigare - det här är hur bra som helst och den behöver inte ligga mer - en ren fullträff!