chambertin
Medlem
Testat Capellanian även jag över tre dagar.
Fin gul färg med djup.
Det doftar väldigt mycket fat under de första två dagarna och bakom det en del citrus och lite vita blommor. Ganska trevligt om man gillar mycket fat (100% Viura och 20 månader på nya franska fat sätter ju sina spår). Märker inte direkt ngn karaktär av flor på doften under dessa första dagar.
I smaken kan man dock ana att det här har haft med flor att göra om man letar lite grann. Den är så där lite extra stram och känns väldigt väldigt torr precis som Fino brukar göra. Syran är mkt tydlig och dominant i nuläget i det här vinet. Märker inte av ngn åldring/tapp under de tre dagar jag dricker vinet heller men dag tre känns dock eken mindre framträdande och frukten ngt mer utvecklad och en del exotisk frukt, grape och varmare känsla tittar fram. Ok längd i eftersmak men inte exceptionell på ngt sätt.
Var först inte speciellt imponerad av det här (utan att tycka att det var dåligt på ngt sätt) men på dag tre så ändrade jag mig lite och ger det trots allt tummen upp. Verkar som om det behöver lite tid i källaren eller en rejäl luftning för att skaka av sig eken och få fram frukten som finns där. Lite dämpning av syran skadar nog inte heller.
Kul vin och jag ger det 88P och köper nog några flaskor för att se vad som händer med det.
Det doftar väldigt mycket fat under de första två dagarna och bakom det en del citrus och lite vita blommor. Ganska trevligt om man gillar mycket fat (100% Viura och 20 månader på nya franska fat sätter ju sina spår). Märker inte direkt ngn karaktär av flor på doften under dessa första dagar.
I smaken kan man dock ana att det här har haft med flor att göra om man letar lite grann. Den är så där lite extra stram och känns väldigt väldigt torr precis som Fino brukar göra. Syran är mkt tydlig och dominant i nuläget i det här vinet. Märker inte av ngn åldring/tapp under de tre dagar jag dricker vinet heller men dag tre känns dock eken mindre framträdande och frukten ngt mer utvecklad och en del exotisk frukt, grape och varmare känsla tittar fram. Ok längd i eftersmak men inte exceptionell på ngt sätt.
Var först inte speciellt imponerad av det här (utan att tycka att det var dåligt på ngt sätt) men på dag tre så ändrade jag mig lite och ger det trots allt tummen upp. Verkar som om det behöver lite tid i källaren eller en rejäl luftning för att skaka av sig eken och få fram frukten som finns där. Lite dämpning av syran skadar nog inte heller.
Kul vin och jag ger det 88P och köper nog några flaskor för att se vad som händer med det.