mackan92
Medlem
Hej,
Då var det dags för mig att träda in i att få välja flaska, tack för förtroendet! Nu när det börjar bli höst ute så tänker jag att detta kommer gå som handen i handsken när du gör en egen risotto med kantareller du plockat själv? Börjar dock med en passus att jag inte fått bekräftat om antalet flaskor som finns i lager så hoppas vi kan försörja alla som vill följa med denna månad!
Men, jag tänker faktiskt gå tillbaks till vad som fick mig att snurra igång intresset på just denna ädla dryck, vin. Kanske inte just till den producenten utan snarare mer den druva och område som ligger mig varmt om hjärtat. Nebbiolo och Piemonte!
Det vin jag då valt är en Langhe Nebbiolo som kommer från producenten Cigiluti som återfinns i Barbaresco och byn Neive och lite mer precist på en kullen Serraboella. Det som generaliserar just Serraboella är att tonerna går åt det mörka hållet i jämförelse med övriga delar av Peimonte.
Kort om producenten:
Ett familjeföretag från 1964 som drivs just nu av fjärde generationens vinmakare. Äger 6.5ha mark och producerar allt enligt de ekologiska principerna.
Klistrar likväl in "tech-spec" från deras hemsida:
https://cigliuti.it/en/
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/cigliuti-7849401/
Då var det dags för mig att träda in i att få välja flaska, tack för förtroendet! Nu när det börjar bli höst ute så tänker jag att detta kommer gå som handen i handsken när du gör en egen risotto med kantareller du plockat själv? Börjar dock med en passus att jag inte fått bekräftat om antalet flaskor som finns i lager så hoppas vi kan försörja alla som vill följa med denna månad!
Men, jag tänker faktiskt gå tillbaks till vad som fick mig att snurra igång intresset på just denna ädla dryck, vin. Kanske inte just till den producenten utan snarare mer den druva och område som ligger mig varmt om hjärtat. Nebbiolo och Piemonte!
Det vin jag då valt är en Langhe Nebbiolo som kommer från producenten Cigiluti som återfinns i Barbaresco och byn Neive och lite mer precist på en kullen Serraboella. Det som generaliserar just Serraboella är att tonerna går åt det mörka hållet i jämförelse med övriga delar av Peimonte.
Kort om producenten:
Ett familjeföretag från 1964 som drivs just nu av fjärde generationens vinmakare. Äger 6.5ha mark och producerar allt enligt de ekologiska principerna.
Klistrar likväl in "tech-spec" från deras hemsida:
https://cigliuti.it/en/
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/cigliuti-7849401/