Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Menybekymmer - "lurade lökar"

Gurto

Medlem
:) Ja, hur man klarade man sig tidigare, innan Finewinesvännerna fanns?
@Gurto , springer du på kockvännen, pejla gärna brända grädden! Gjorde jag rätt men var för snål med mängden?
Ja, pratade med honom idag. Tydligen, om jag förstod det rätt, gjorde han nåt sånt här:

Häll 70% grädde och 30% mjölk i ett bleck och ställ i ugnen på 230 grader.

Efter ca 6-10 min får grädden en gratinerad/bränd yta och bränd i botten. Skrapa bort yta och botten. Spara skrapet. Ställ in i ugnen igen och repetera 5-6 gånger.

Sen blir jag osäker på om man skulle använda grädden från bläcket eller en ny grädd-/mjölkblandning men allt det brända skrapet ska iaf mixas in i glassmeten.
 
Trådskapare
Sjödin

Sjödin

Joråsåatt...
Ja jädrar, det där hade jag aldrig kommit på. Intressant!!
Får bli till att testa vid tillfälle då... Tack för återkopplingen!
 
Toppen