StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Har själv inte varit i en enda på minsta vis ambitiös vingård som saknar sorteringsbord. (Har varit till ett omfattande antal i rätt många länder.)På samma tema...
Det finns en dokumentär på Netflix som heter "Ett år i vingården" (eller snarlikt). Där får man följa Perrot-Minot och Bize-Leroy under ett år.
Kolla in hur de två producenterna skördar sina druvor. Perrot-Minot tar in turister som släpps lösa med vars en sekatör. Allt klipps av och slängs i en gigantisk plastcontainer som sen körs in och pressas.
Bize-Leroy har professionella plockare som tar någon klase i taget (i typ kundkorgar). Sen står banne mej tanten och inspekterar varenda druva innan de går till press. Är det hemligheten? Och varför slarvar då alla andra? Perrot-Minot är väl rätt välrenommerad dessutom. Det är ingen vinmarkens fel att det blir skit av det
Vissa vinmakare anser att det är just deras pressmaskin som är nyckeln, andra att det är de organiskt odlade grönsakerna i vingården, andra hur de behandlar rankorna veckan innan skörd... Religion?
Tänk om det funkar så här:
Släpp loss turisterna i de nyplanterade gångarna!
Låt dem höra hur jäkla duktiga de är!
Ju mer du berömmer dem, desto fler flaskor köper de till överpriser efter tackmiddagen!
Jäs deras druvor till lantvin och sälj till förtjänst!
Just saying...