Omar Khayyam
Medlem
nej, verkligen. jag skäms som en hund. Jag bjuder gärna herrn på litet trevlig skumpa vid närmaste tillfälle på det nya året för att utplåna minnet av denna fadäs.Poängen med att gå och leta i de egna gömmorna...
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
nej, verkligen. jag skäms som en hund. Jag bjuder gärna herrn på litet trevlig skumpa vid närmaste tillfälle på det nya året för att utplåna minnet av denna fadäs.Poängen med att gå och leta i de egna gömmorna...
nej, verkligen. jag skäms som en hund. Jag bjuder gärna herrn på litet trevlig skumpa vid närmaste tillfälle på det nya året för att utplåna minnet av denna fadäs.
Jag lider mest med dig. Blev en jädrigt dyr vända till ICA. Hade gärna fixat en hittepåredovisning men det kan nog bli svårt...nej, verkligen. jag skäms som en hund. Jag bjuder gärna herrn på litet trevlig skumpa vid närmaste tillfälle på det nya året för att utplåna minnet av denna fadäs.
Och på den sena timmen kan ett glas riktigt god cognac vara på sin plats, eller varför inte ett glas fin rom. Jag kan rekommendera särskilt den här flaskan: Malecon 20 Years Rum – Small Batch 1996 Rare Proof 48,4%. Den har lite sötma, men inte så mycket att det skulle avskrämma på något vis. Fantastiskt god rom och vänligt prissatt är den också jämfört internationellt.
Lagrad eller ej?Inköpt och måste provas
För övrigt, vad ska köpas för Grappa? Tips?
Lagrad eller ej?
Vilket år skrev Mölstad detta? (D.v.s. är 300 kr en aktuell uppgift eller ska den indexeras med kostnadsökning och kronkursfall under de senaste 10-20 åren.) Jag har noterat att Mölstad är väldigt ouppdaterad i sina böcker, så vissa av hans faktapåståenden kan nog vara väldigt många år "out of date".
Jag kör på den franska versionen, en Vieux Marc de Châteauneuf-du-Pape, fatlagrad. Fina grejer!Inköpt och måste provas
För övrigt, vad ska köpas för Grappa? Tips?
Han kanske hade hört om det för länge sedan.
Ämnet behandlades för snart tio år sedan, i en annan tråd , där 300:- var vad MW Ulf Sjödin hade sagt vara den maximala framställningskostnaden för en flaska vin?
Citatet behandlar framställningskostnad och svaret pris till kund som synes bygga på samma ursprungsvärde. Förvirrad.Med hänsyn till inflation och kronkurs borde väl kundpris nu hamna kring 650-700 kr (jämfört med 500 kr då). Lite klurigt med kronkursen eftersom den hade ett rejält tapp (värre än nu) omkring när det där uttalandet gjordes och man vet inte riktigt om Ulfs beräkning gjordes då eller innan det tappet.
Farsgubben importerar grappa, kan höra med honom men är väl ganska jävigVarför välja? En av vardera kanske
Citatet behandlar framställningskostnad och svaret pris till kund som synes bygga på samma ursprungsvärde. Förvirrad.
Är inte framställningskostnad och kundpris två relativt skilda saker (särskilt när det gäller vin, konst osv)?Framställningskostnaden då bedömdes maxa på 300 kr. Det gav då ett kundpris (i Sverige) kring 500 kr. Ett överslag på inflation och kronkurs ger att 500 kr då är 650-700 kr nu.
Är inte framställningskostnad och kundpris två relativt skilda saker (särskilt när det gäller vin, konst osv)?
I en annan tråd anges priset för en hektar mark i Le Mesnil Sur Oger till €2 miljoner. Med tanke på att snittvolymen i Champagne är knappt 10 000 flaskor per hektar så blir det svårt att få ihop kalkylen på 300 kr. Möllstad har nog aldrig studerat ekonomi, eller så anser han att växtplatsen helt och hållet saknar betydelse för vinets kvalitet.Fatlagrad Muscat är grejer, som dessutom inte kostar skjortan. Det finns mer i vinvägen som är oerhört gott utan att behöva betala fyrsiffriga belopp. Då handlar det mer om något annat än bara själva kvalitet.
”Jag vill påstå att över 300 kronor går det inte att göra bättre vin – hur mycket producenten än anstränger sig med hantverk i vingård och vinkällare. Därefter handlar det alltså om varumärke, status, storytelling, en lång lyxig historia och allt annat som inte har att göra med hur vinet är gjort.”
Mikael Mölstad
I en annan tråd anges priset för en hektar mark i Le Mesnil Sur Oger till €2 miljoner. Med tanke på att snittvolymen i Champagne är knappt 10 000 flaskor per hektar så blir det svårt att få ihop kalkylen på 300 kr. Möllstad har nog aldrig studerat ekonomi, eller så anser han att växtplatsen helt och hållet saknar betydelse för vinets kvalitet.
Jo, men man kan nog förvänta sig att kundpriset minst uppgår till framställningskostnad + distributionskostnad.Är inte framställningskostnad och kundpris två relativt skilda saker (särskilt när det gäller vin, konst osv)?