Dörren på kyl/frys går att hänga om så jag kan testa mig fram
Räknar mest med att ha bardisken för minglande gäster men vem vet...
Hade ett rullbord inritat framför fönstret. Du har rätt i att det ser smalt ut men det är runt 140cm mellan bardisk och kyl (se nedan).
Däremot är bardiskplaceringen väldigt medveten. Matlagning är ett av mina stora intressen och jag har gärna sällskap när jag gör det men jag vill inte ha hjälp annat än under kontrollerade former (dvs "kontrollerade av mig"). Så med det i åtanke vill jag ha en distinkt linje mellan arbetsyta och social samvaro. Interaktion snarare än Integration
Briefen jag skrev till den som hjälper mig (gammal kompis - annars hade det kunnat tolkas fel):
"Ett socialt kök men med klara gränsdragningar!
Inne i köket (jag)
-Inne i köket lagar man mat!
-Köket är i första hand tänkt för 1-2 arbetande personer
-Sannolikt nåt i stil med en ”Kock” och eventuellt en ”hjälpreda” men inget "knytkalaskök"
På utsidan köksön/bardisken (Gäst)
-Här dricker man vin, socialiserar och pratar med de som lagar mat.
- Gästen kan kanske få skära en skiva lime vid bardisken.
-Gästen kan gärna nå kylen utan att störa de som jobbar i köket och möjligen nå vattenkran om möjligt men ska helst inte vara inom köksområdet
Visa bifogad bild 23100