En starkt påverkande faktor för mig är också antal områden. Mina utgångspunkter; i) vill ha bra vin, ii) vill kunna ha tillgång nu och inte vänta på lanseringar, iii) vill kunna välja mellan många olika sorter och områden, iv) vertikaler kan vara intressant, v) vissa producenter intressanta även från udda områden (Mastrobardini, Ch Musar).
Eftersom områdena är många; Alsace (Riesling, Gewurz, Pinot Gris), Champagne, Bourgogne (rött och vitt), Chablis, Hermitage (rött och vitt), Cote-Rotie, Cornas, Sait Joseph, Gigondas, C9dP, Bandol, Languedoc, Madiran, Cahors, Bordeaux, Loire (många underområden), Barolo, Barbaresco, Chianti, Bunello di Montalcino, Scicilien, Rioja, Priorat, Montsant, Pfalz, Rheingau, Mosel, Oregon, Napa, Sonoma, Hunter Valley, Margaret River, Marlborough, Central Otago, ....
Det blir inte särskillt många flaskor per distrikt innan man är upp i ca 1000.
Konsumtionstakten är den riktiga begränsningen. 1 flaska i veckan innebär ju ganska lugn takt och 1000 flaksor på lager blir då för mycket. 400 st passar nog bättre med det randvillkoret.