Mattias Schyberg
Administratör
Done!Är du sugen på att lägga in något om det i mitt första inlägg? Kan inte redigera det själv längre.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Done!Är du sugen på att lägga in något om det i mitt första inlägg? Kan inte redigera det själv längre.
Done!
Eftersom det är impopulära inlägg som efterfrågas så är det ju just de som borde uppmuntras!
När vi pratar om ekfat så tror jag att dom i de flesta fall har en positiv påverkan. Personligen uppskattar jag tydlig ekfatskaraktär mer på vita än röda, men majoriteten av de "bästa" röda jag har druckit har på något vis varit i kontakt med ekfat.
Ekfatstoner/ekfatsinfluenser/ekfatspåverkan finns det sedan så väldigt många varianter av. Kan ju ge en uppsjö av dofter, och ibland inga dofter alls utan bara påverkan på vinets struktur. Vad specifikt är det du tycker är äckligt?
Anser att just Frankrike har stått för den främsta experimentlustan de senaste åren, kanske på grund av sina strikta vinlagar.
Varför i hela fridens namn skulle dom göra detta? Det är ju olika producenter (och konkurrenter) med olika visioner och idéer. Köp och blanda själv vetja!
"Prisvärdhet" är ett av vinvärldens mest missförstådda begrepp. Det är "mätbart objektivt" (läs förklaring under spoiler), men enbart ur ett individuellt perspektiv kopplat till tycke och smak.
Man behöver inte ha ett prisvärt innehåll i sin flaska för att tycka att vinet är prisvärt. "Subjektivt prisvärde" handlar vanligtvis om mycket mer än bara smak och arom.
Bedöm ett vin blint under valfri tid och bestäm vad du är beredd att betala för upplevelsen. Subtrahera därefter ditt uppskattade pris med aktuellt marknadspris. Alla neutrala eller positiva resultatvärden ger ett objektivt förankrat prisvärde. Att man efter avtäckning kan tänka sig att betala mer (eller mindre) förändrar inte vinets prisvärdet utan bör enbart klassas som självbedrägeri.
Det tycker jag är en bra idè.Vore kul att även gissa priset vid BYOB framför allt om folk vet att flera av de som är med på provningen mycket väl kan ha med vin för tusentals kronor flaskan.
...och en diamant är endast helt vanliga kolatomer som pressats ihop under våldsamt tryck.Vin är bara jäst druvmust...
Tycker du att (i de allra flesta fall) prestigechampagner ger dig en större upplevelse än andra champagner?Ang. prisvärde så är min ståndpunkt att prestigechampagner i de allra flesta fall ej är prisvärda, i enlighet med beräkningsmodellen ovan.
Helt klart ja.Tycker du att (i de allra flesta fall) prestigechampagner ger dig en större upplevelse än andra champagner?
Det är fånigt att påstå att ett vin är nästintill odrickbart enbart för att det har en alkoholprocent som överstiger 14 % samtidigt som man hyllar diverse starkvin.
Jag antar att du inte uppskattar kvalitetssherry eller torr madeira?Njae, håller inte helt med där eftersom det rör sig om olika vintyper. Jag kan tycka att en maträtt är alldeles för saltad, men samtidigt uppskatta mat som är menad att ha mycket sälta (och altså mer salt än nämnda maträtt). Jag tycker själv att många (inte alla) vanliga viner med >14% känns obalanserade och smått otrevliga, men uppskattar ändå t ex portvin där fr a sötman gör det mer balanserat trots hög alkohol.
Jag är faktiskt inget stort fan av kvalitetssherry eller torr madeira, i alla fall inte om man skall gå på hur sällan jag dricker det....Jag antar att du inte uppskattar kvalitetssherry eller torr madeira?
Håller med om att obalanserade viner kan vara otrevliga (oavsett alkoholnivå).
Jag förstår din poäng, men det låter som att du har problem med obalans snarare än alkoholen i sig. Är man extra känslig för något så är det nog vanligt att man utvecklar mindre tolerans för det och jag köper att du har lättare för att tolerera en hög alkoholhalt om den maskeras med t. ex sötma. Har själv väldigt svårt för hög alkohol i viner som saknar tillräckligt med kropp/frukt som balanserar upp. Ett vin som smakar sprit är sällan särskilt kul.Jag är faktiskt inget stort fan av kvalitetssherry eller torr madeira, i alla fall inte om man skall gå på hur sällan jag dricker det....
Om det senare är vi helt ense! Sedan menade jag ju såklart att det var just på grund av alkoholen de känns obalanserade i många fall. Men folk gillar olika och det är bra. Jag är gärna lite fånig och fortsätter dissa många viner med >14% och ändå gilla portviner och sötare varianter av madeira