Besök - Augusti 2019
Diskret undangömt, bakom klassiska Vetekatten, på en liten tvärgata till Kungsgatan döljer sig Frantzen.
Visa bifogad bild 17896
Den nya lokalen är verkligen ett stort lyft som skapar en härlig helhetsupplevelse. I entrén möts man av kyldiskar där mat hängmöras och personalen berättare om kötten och vilka som kommer att ätas under kvällen (två stora skinkor som hängt där länge såg onekligen intressanta ut, grattis till er som ska hit vid jul).
Hissen upp till takvåningen (Metallica som hissmusik). Väl uppe så påminner det om ett stort vardagsrum med soffor och fåtöljer. Kvällens första val, vilken fördrink skulle man ta? Vinlistan på iPad är lång och valen många, om än rätt väl tilltagna priser. Drinkvagnen hade som standard bla Krug GC, Selosse Initial, Legras & Haas och nån till. Gick på Legras, ångrade mig såklart. Ok men inget spännande.
Maten är ungefär som tidigare i tråden men med vissa uppdateringar och säsongsförändringar. Enligt personalen var de i slutet på perioden som har mer fokus på fisk/skaldjur.
En efter en kommer tre kanapéer in.
Ser ut som vanliga crustader med laxrom, smakade dock något vassare än vanliga crustader.
Visa bifogad bild 17897
Favoriten
Visa bifogad bild 17898
Dessa fick tankarna till sourcream chips (inte på ett dåligt sätt).
Visa bifogad bild 17899
Checka in menyn för kvällen och vinpaketen:
Visa bifogad bild 17902
Visa bifogad bild 17903
Tidigt morgonmöte dagen efter talade emot att gå på vinpaket och nyfikenhet på hur bra de alkoholfria var (att skriva det på detta forum är som att svära i kyrkan, ber om ursäkt) föll valet på hybriden. Den är vinpaketet exklusive vin nummer två och fyra som utsattes av motsvarande juice (en bättre variant av varannan vatten).
Därefter presenterades de huvudsakliga ingredienserna för kvällen:
Visa bifogad bild 17900
Undertiden som ingredienserna visades, menyn gick igen så serverades en sista kanapé, på stående fot. Kanske den vackraste men den som hamnade på min fjärdeplats.
Visa bifogad bild 17901
Innan det var dags att gå ner en trappa till restaurangen blev det en visning av prepp köket och en stund på terassen (+20 grader ute så det var onekligen rätt skönt). Inte att glömma, ett besök i vinrummet. Mycket snack om vinner, hur de tänker kring inköp etc.
Visa bifogad bild 17904
Först in är Saké till de första rätten
Visa bifogad bild 17906
Pilgrimsmussla
Visa bifogad bild 17905
In med Mosel
Visa bifogad bild 17908
Blå hummer
Visa bifogad bild 17916
Oxiderad ”äppel juice”, troligen så Selosse gör den på sina äpplen i trädgården.. Riktigt god!
Visa bifogad bild 17914
Kungskrabba
Visa bifogad bild 17909
Torsk med Kina kaviar. Tycker inte kaviaren levererade på den högt förväntade nivån, Kina kopia..
Visa bifogad bild 17910
Fortsättning följer i nästa inlägg (pga max 20 bilder).