This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Jag tänkte exakt det samma när jag såg det!Château Léoville Barton 2005 för 2195:- importören måste haft en pågående stroke i samband prissättningen.
1000:- för mycket, om man är snäll.
115€ på Wein-Diehl.Château Léoville Barton 2005 för 2195:- importören måste haft en pågående stroke i samband prissättningen.
1000:- för mycket, om man är snäll.
Förutom rejäl fördyring på grund av konkursen så är ju Selosse numera så sjukt hajpat att jag har svårt att komma på någon annan champagne som har sådan status.finns något som ligger bakom detta mer än Tillgång/efterfrågan ?
tänker på det stora hoppet upp i pris nu, är det pga låg skörd på basåret, någon som vet?
Selosse gör många goda champagner utan tvekan, men för mig är hypen orimlig och helt satt ur proportion. Hög tid för oss vinnördar och bubbelkramare att hitta nya, ännu inte orimligt prissatta favoriter.Förutom rejäl fördyring på grund av konkursen så är ju Selosse numera så sjukt hajpat att jag har svårt att komma på någon annan champagne som har sådan status.
Dessvärre ger ju detta en vanvettig efterfrågan på en väldigt liten produktion vilket förmodligen är göra att priserna kommer fortsätta upp i himmelen...
Köpte en låda från FVL i år men funderar på om det kanske blir sista gången för det svider väl mycket i plånboken även om det kanske kan motiveras som "investering". (Om nu inte rosén blir uppdrucken av törstiga fomumsmedlemmar vid 03)
Förra året såg man ju flaskor som dök upp på auktion för fantasipriser bara månader efter de hade släppts så det är ju lite galet...
Ha ha, håll i dig nu Mattias men jag är helt enig med dig och det finns en hel del spännande kandidater som jobbar på samma vis som Selosse och som har en hel del intressant på gång så det finns en del att hålla koll på till en bråkdel av priset...Selosse gör många goda champagner utan tvekan, men för mig är hypen orimlig och helt satt ur proportion. Hög tid för oss vinnördar och bubbelkramare att hitta nya, ännu inte orimligt prissatta favoriter.
Jag menar, det är ju det vi lite mer ”upplysta” har som uppgift. Hitta nästa hype – inte hålla ett dödsgrepp på gårdagens!
*Kryper snabbt tillbaka in i min grotta och tar hjälmen och en Graham Beck med mig...*
Vilka då?Ha ha, håll i dig nu Mattias men jag är helt enig med dig och det finns en hel del spännande kandidater som jobbar på samma vis som Selosse och som har en hel del intressant på gång så det finns en del att hålla koll på till en bråkdel av priset...
Jag tänker exempelvis Alexandre Chartogne som gör helt otroliga viner särskilt om man får tag på hans vingårdsbetecknade. Han gör ju även en Champagne på 100% Meunier som visar hur jäkla bra den druvan kan bli om man bara vet vad man gör.Vilka då?
Vilka då?
Tack.Jag tänker exempelvis Alexandre Chartogne som gör helt otroliga viner särskilt om man får tag på hans vingårdsbetecknade. Han gör ju även en Champagne på 100% Meunier som visar hur jäkla bra den druvan kan bli om man bara vet vad man gör.
Han gick ju flera år vid sidan om Selosse och lärde sig av Anselme före han tog över som vinmakare på Chartogne-Taillet och jobbar väldigt likt Selosse med en mix av ek, solera, ägg etc...
Sen är ju Pouillon med sin Solera 97-13 (Första årtalet starten på soleran och andra årtalet sista årgången som gått i) ett vin i liknande stil som Selosse med samma tänk bakom. Dessvärre finns det nog inte att få tag på i Sverige...
Men det är ju många av de unga ambitiösa vinmakarna som inspirerats av Selosse sätt att göra viner och som experimenterar med en mindre produktion av liknande viner vid sidan av deras vanliga range.
-Räknar med att jag får hjälp att fylla på med fler namn här av andra, @magnum kan säkert nämna några fler?
Konkursen? Eller kronkursen?Förutom rejäl fördyring på grund av konkursen så är ju Selosse
Vilka då?
Mummen från 50-talet i Kalmar var väl som en bubblande sherry, fast utan bubblor då förstås........När ska någon göra en bubblande vin jaune / sherry?!