Adamanko
Medlem
Men allvarligt talat. Jag har alltså inte druckit port sen farsans hemgjorda när jag var en fjunig tonåring. Så låt inte mitt omdöme ledsaga dig i något köpbeslut. Men jag gillade det verkligen.Hur är den?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Men allvarligt talat. Jag har alltså inte druckit port sen farsans hemgjorda när jag var en fjunig tonåring. Så låt inte mitt omdöme ledsaga dig i något köpbeslut. Men jag gillade det verkligen.Hur är den?
Tack för din omtanke. Jag har beställt exakt en st. pga att det lovar bli en klart annorlunda upplevelse, och lite för att jag känner några 40-åringar. Skulle aldrig beställa mer - det finns för mycket gött där ute.Men allvarligt talat. Jag har alltså inte druckit port sen farsans hemgjorda när jag var en fjunig tonåring. Så låt inte mitt omdöme ledsaga dig i något köpbeslut. Men jag gillade det verkligen.
Små partier 20 april, sent inkomna varuprov
Visa bifogad bild 12984
97056 Bollinger R.D 2004 1899 kr
N: Sötaktig med bröd och dyr parfym
M: Citron och pomerans, lätt och torrt och stramt, elegant med djup och längd. Känns rätt drickfärdigt. En stor champagne, men kanske inte 1900 kr stor. 90-92p
95551 Clos des Papes Rouge 2015 699 kr
N: Röda vinbär och rönnbär
M: Tät sval björbärsfrukt med massor av kaffe och ett uns choklad. Snygga tanniner, perfekt balans. Inget problem att njuta nu. 91-94p
Hu, här är jag oförskämd svarar långsamt. Om du har något kvar i flaskan såhär ett par dagar senare så behöver du inte oroa dig. Ge den några veckor, och följ utvecklingen. Gamla dammiga starkviner med lång fatlagring brukar må bra av dagar med (lite) luft i flaskan.@Daniel A Så hur länge tror du den här Kopke Colheita håller öppnad?
Chablis Premier Cru Fourchaume La Chablisienne 2004 (9920801), kan åter beställas. Observera att vid hög efterfrågan kan varan ta slut snabbt igen.
Tyckte mig ej se den vid själva släppet.
Clos des Papes Chateauneuf-du-Pape Rouge 2015 699 kr
N: Varm och inbjudande kryddig näsa.
M: Kryddig och ekad, framåt med mörk, litet söt, frukt, men med bra syra. Ett balanserat kraftpaket för de som gillar litet mer oomph i sina viner. Bra nu och bra sen. 88-90
"Drycken kommer inte gå att beställa vid lanseringen 2018-04-20. Drycken kommer gå att beställa från och med 2018-04-25." Så säger systembolaget i en text när jag sökte.
Gårda i götet + andra har den på hyllan.
Eller så ligger smakpreferenserna helt enkelt i linje på Bdx & Bgn men inte Cdp?Clos Des Papes 2015 har ju onekligen hypats av recensenter. Man undrar nästan om det inte är en trend att ge överbetyg till Chateauneuf-du-Pape. Bordeaux och röd Bourgogne verkar ju får relativt rättvisande betyg tycker jag. Kanske bara jag som tycker det?
Eller så ligger smakpreferenserna helt enkelt i linje på Bdx & Bgn men inte Cdp?
Man tycker det man tycker. Har inte själv provat vinet ifråga, men det verkar vara intressant om man utgår från internationell media, så varför inte gå efter deras omdömen i detta fall? Att Omar och Patrik har sina åsikter spelar ju ingen roll för dig om du tycker annorlunda och litar mer på andra källor? Du har en poäng att det är bra att tydligt förtydliga om man generellt inte gillar vinstilen ifråga (om så skulle vara fallet här). Upplever ingen bristande kunskap för det.2014 Gini Contrada Salvarenza Vecchie Vigne (Soave Classico) har fått 94 poäng av Wine Enthusiast, 90p av Wine Spectator, 94p av Antonio Galloni, 94p av James Suckling och 93p av Robert Parker och ni ger vinet så låga poäng!? Munskänkarna har gett vinet 15p, bkwine.com 14,5p så jag litar mer på de här källorna än herrarna här.
Om någon vinstil tilltalar inte er, så borde ni påpeka detta! Nu framstår era recensioner som naiva och okunniga. Kanske dags att lära sig mer av italienska vitviner, alternativt erkänna att det här var inte riktigt min likör? För så här stora skillnader i omdömen är oerhört dramatiska.
Jag tror jag förstår vad du egentligen försöker säga här (apropå att du ofta anser dig missförstådd). Dock väljer jag att argumentera för det kunde nog uttryckts lite bättre.2014 Gini Contrada Salvarenza Vecchie Vigne (Soave Classico) har fått 94 poäng av Wine Enthusiast, 90p av Wine Spectator, 94p av Antonio Galloni, 94p av James Suckling och 93p av Robert Parker och ni ger vinet så låga poäng!? Munskänkarna har gett vinet 15p, bkwine.com 14,5p så jag litar mer på de här källorna än herrarna här.
Om någon vinstil tilltalar inte er, så borde ni påpeka detta! Nu framstår era recensioner som naiva och okunniga. Kanske dags att lära sig mer av italienska vitviner, alternativt erkänna att det här var inte riktigt min likör? För så här stora skillnader i omdömen är oerhört dramatiska.
Om det är provat i den här ordningen så är det kanske inte så märkligt att man tänker på Belle Naturelle som ett vin med låg syra, trots att Grüner Veltliner i den här prisklassen brukar leverera en helt ok syra i alla fall. Muscadet Sèvre et Maine är ju å andra sidan känt för att vara riktigt syrastinn så att den "sänker" Belle Naturelle här framstår som helt naturligt.96135 Bonnet-Huteau Goulaine Muscadet Sèvre et Maine 2014 189 kr
N: Söt, vanilj och fisksås.
M: Fin, ren äppelfrukt, snäckskal och en angenäm sälta. 85-88p
96176 Belle Naturelle 159 kr
N: honung, saffran och nässlor.
M: Avslagen fruktsoda, låg syra. 74-78p
Nu kan det ju också vara så, Bastardo, att man älskar en vintyp för mycket och därför blir besviken.2014 Gini Contrada Salvarenza Vecchie Vigne (Soave Classico) har fått 94 poäng av Wine Enthusiast, 90p av Wine Spectator, 94p av Antonio Galloni, 94p av James Suckling och 93p av Robert Parker och ni ger vinet så låga poäng!? Munskänkarna har gett vinet 15p, bkwine.com 14,5p så jag litar mer på de här källorna än herrarna här.
Om någon vinstil tilltalar inte er, så borde ni påpeka detta! Nu framstår era recensioner som naiva och okunniga. Kanske dags att lära sig mer av italienska vitviner, alternativt erkänna att det här var inte riktigt min likör? För så här stora skillnader i omdömen är oerhört dramatiska.
Själv har jag druckit Contrada Salvarenza vid ett flertal tillfällen och årgångar, och det är ett bra vin, som gärna får något år på rygg för att samla ihop sig.Nu kan det ju också vara så, Bastardo, att man älskar en vintyp för mycket och därför blir besviken.
Så var det för mig när jag blindtestade soaven: stram och fortfarande otillgänglig, inte med toppsoavens sköna ljuvlighet. Jag gissar att "proffsens" höga poäng är potentiella...
Håller inte helt med, klyschan "finns inga rätt eller fel" används konsekvent av populistskribenter. Gäller möjligen för kännare - vilka populisterna INTE riktar sig till - men knappast annars.Det är bra att man vågar tycka det man själv tycker utan att ta intryck av andra. Betyg som "avviker" ser jag mer som en styrka hos provaren. Oavsett vad är det upp till var och en och bedöma, finns inga rätt eller fel.