Mattias Schyberg
Administratör
Gillar att Zind-Humbrecht skriver ut sötman på sina viner. Så jäkla trevligt att veta vad man får! Jag är dessutom nöjd med att vinet ifråga har Chardonnay som dominerande druvsort åtminstone. Den där skvätten med Auxerrois kan kvitta!Nja, Zind-Humbrecht gör Zind, som är en blandning av Chardonnay och Auxerrois, typiskt 65%/35%, men inte någon ren Chardonnay. Se t.ex. databladet för 2012:an. Får inte kallas för AOP Alsace eftersom Chardonnay inte är tillåtet i den appellationen (men däremot i AOP Crémant d'Alsace), därför ser man texten Vin de Table de France på bilden. (Märkligt att de har kvar den gamla beteckningen på ett vin som borde utlevererats 2014, bytet till Vin de France skedde ju för flera år sedan?)
Kan vara bra att känna till sötman i vinerna, eftersom den varierar en hel del hos Z-H:
Clos Windsbuhl Pinot Gris 2008: indice 4 på skalan 1-5, d.v.s. halvtorr eller lite mer. (Ingen info om RS.)
Clos Windsbuhl Pinot Gris 2013: indice 2, d.v.s. nästan torr, RS 10 g/l.
2008:an provade jag tidigt i år.