This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
R.P skrev:Idag ska jag fira det fina vädret vi fått härnere (20 grader 3 dagar i rad nu) med att öppna en burk lagrade surisar. Som alltid är det svårt att matcha ett vin till dom men hade man haft en krispig Riesling hemma så skulle nog det funkat, nu har jag en Albarino istället, annars är ju mjölk eller läsk bra till dom salta läckerheterna. Äts med tunnbröd, smör, gul löl och purjolök.
Gustibus skrev:Funkar albariño? Själv har jag funderat på en iskall fino.
Bubblaren skrev:Nu ska det fräsas ört- och vitlöksmarinerad lammentrecote som marinerats i 2 dygn. Tillbehör blir en överraskning, må kolla vad som finns i kylen, men lite rotfrukter ska det väl kunna bli och röd quinoa samt chevrékräm. Därtill dricks Kevin Arnold 2006 som inte är i närheten av 2003 dessvärre.
R.P skrev:Jävlar vad gott!
Ikväll blir det fylld majskyckling efter att ha blivit inspirerad av Floyd on Spain. Fyller den med salsiccia, torkad aprikos, katrinplommon, pinjenötter, vitlök, gul lök och lite chili som jag steker ihop först.
Lando skrev:Jag har en majskyckling i kylen som jag inte vet vad jag ska göra med, det där låter ju supergott! Har du något recept på det eller freestylar du bara? Vore kul att veta typ ungstemp osv..
Lando skrev:Låter verkligen gott! Marinerade eller kryddade du kycklingen något eller räckte det med fyllningen?
Lando skrev:Jag har en majskyckling i kylen som jag inte vet vad jag ska göra med, det där låter ju supergott! Har du något recept på det eller freestylar du bara? Vore kul att veta typ ungstemp osv..
Lando skrev:Ok, gjorde min majskyckling igår, blev en liten blandning av dom olika recepten i tråden. Vi blev fler än jag först trott så dagen innan kompletterade jag med en vanlig kyckling för 40 kr/kg, tänkte det skulle vara kul att jämföra mot en bjärred majskyckling.
Jag rimmade båda i ett dygn, och marinerade dom sen i citronsaft, japansk soja, vitlök, franska örter, honung, salt och peppar. Sen späckade jag dom med R.P:s variant med katringplommon, aprikoser, vitlök och Chorizo och körde dom på 150 grader till dom hade 70 graders innertemperatur (bra med två termometrar för den lilla var klar typ en halvtimma före..)
Båda blev extremt saftiga, tack vare rimningen antar jag. Känner igen konsistensen från kyckling jag ibland fått på krogen, måste vara det dom gjort med dom. Salta blev dom också såklart, nästa gång kommer jag att skölja kycklingarna noggrannare efter rimningen så kan jag salta själv istället. Smaken dock var helt olika, den vanliga kycklingen smakade noll och intet medan majskycklingen var skitgod. Trodde faktiskt inte det skulle vara sån skillnad...
Serverade det med en stor sallad och hembakt vitt bröd, typ ciabatta.
R.P skrev:Härligt! Ja majskyckling is the shit! Ska också prova att rimma kycklingen först nästa gång, hur blev ytan på kycklingen?
Lando skrev:Det sjuka var att ytan på majskycklingen blev tristare än den värdelösa kycklingen trots att majskycklingen var inne längre. Ingen aning om varför, kan det varit så att den tog upp mer vätska och därför fick en degig yta?
Jag tror att jag ska bryna den i panna nästa gång innan jag kör den i ugnen så jag får en krispig fin yta. Svårt det där, egentligen skulle man vilja köra skiten i 100 grader-5 timmar, men då blir det nog ingen kul yta alls.
J.S. skrev:Skulle nog bli rätt torr då
vintjej skrev:Ikväll blir det lammkotletter med grönsaker, getostsås och vad för sorts potatis? Lammkotletterna kryddas med vitlök, rosmarin och lite citronzest.
Till det Alion 1999
J.S. skrev:Varför inte lite rösti? Jag tycker rösti är helt sjukt gott...
vintjej skrev:Ikväll blir det lammkotletter med grönsaker, getostsås och vad för sorts potatis? Lammkotletterna kryddas med vitlök, rosmarin och lite citronzest.
Till det Alion 1999