Råkade deleta siffran - @Tomas Lindblom - kan du lägga "799" i mitt inlägg?
Absolut!
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Råkade deleta siffran - @Tomas Lindblom - kan du lägga "799" i mitt inlägg?
Hur ser dina poäng ut?Blev tydligen lite fel. Här kommer mitt svar.
Håller helt med dig om kvalitén på släppet 3/4. Men - med risk att få hela din fan-club emot mig - jag undrar lite över dina poäng. Flera av vinerna borde väl ha legat på 70-nivån...
För en gångs skull har jag beställt så mycket vin för de senaste två veckorna, att jag är glad om pengarna räcker ens till maten …Ser inga måsten. Kanske kan ducka det här släppet helt och hållet?
Det vill du inte veta...Hur ser dina poäng ut?
Sålänge man läser en och samma recensent tillräckligt mycket och i nån mån synkar det med dig själv så spelar det inte så stor roll om recensenterna inte går att jämföra med varandra, kan jag tycka. Optimalt vore förstås om det gick men det verkar vara svårt.Det vill du inte veta...
Absolut vill jag det. Fler källor desto bättre.Det vill du inte veta...
Det vill du inte veta...
Det här med skalor är knepigt. Min egen spontana skala idag bygger på ett komplext system med kombinationer av plus, likhetstecken, minus, och där det vanligaste betyget är (=)/=. Eftersom inga skulle förstå det översätter jag det till traditionella IG-MVG. Transkriberat till 100-poängsskalan (som jag saknar känsla för) skulle det kanske bli G: 81-88, VG: 89-94, MVG: 95-100.Du brukar ju inte välja så många viner som du tycker är ok i dina provningsnoter... antar du åtgår från kvalitet än prisvärdhet i dina betyg.
När du ger G resp VG vad är det jämfört med parkerskalan? och om du gav MVG vad skulle det motsvara?
Det ska vara den "vanliga". Ulysse Cazabonne är namnet på en vinhandlare, tror det är dom som har rätten (eller äger namnet) att sälja vinet.En dum fråga kanske, men Châtaeu Giscours Ulysse Cazabonne, det är den vanliga Giscours eller hur? http://chateau-giscours.com/en/home# Inget konstigt andra vin eller annat skumt?
Verkar det inte lite orimligt att IG och MVG har så många pinnar men G och VG bara 2 var? Det kanske är så folk använder Parker-skalan visserligen, att man börjar på 90 och sen sätter ett eller två snäpp upp eller ned, alla andra betyg är extraordinära åt nåt håll.......om jag hade gissat själv innan, vilket jag gjorde förstås, hade jag gissat:
G: 89-90
VG:91-92
MVG 93 och högre
..men det är ju bara min gissning innan du gav dit svar.... vilket inte var så långt ifrån ditt svar. men som jag också tror är den riktiga kalibreringen av ditt betyg .-) Det är nog därför du tycker Patric borde ha lägre poäng på sina bedömningar...
Jättebra, Hans!Det här med skalor är knepigt. Min egen spontana skala idag bygger på ett komplext system med kombinationer av plus, likhetstecken, minus, och där det vanligaste betyget är (=)/=. Eftersom inga skulle förstå det översätter jag det till traditionella IG-MVG. Transkriberat till 100-poängsskalan (som jag saknar känsla för) skulle det kanske bli G: 81-88, VG: 89-94, MVG: 95-100.
En lite fräckare skala är 180-gradersskalan, som jag en gång försökte introducera i Munskänken (inte till allas förnöjelse förstod jag...): en halvcirkel från kl 6 till kl 12, med en penis som visare. Kl 6 inget utslag, kl 12 fullt utslag.
Helt korrekt, Poussard!Sålänge man läser en och samma recensent tillräckligt mycket och i nån mån synkar det med dig själv så spelar det inte så stor roll om recensenterna inte går att jämföra med varandra, kan jag tycka. Optimalt vore förstås om det gick men det verkar vara svårt.
Bordoverview.com är ganska bra om man vill kalibrera skalor från de mest kända recensenterna. Det finns tillräckligt mycket data för att man ska kunna pricka ganska exakt. Om du tar medelvärden på Wine advocate, decanter och Jancis får du nog en ganska bra korrelation.Helt korrekt, Poussard!
Det finns ingen chans i världen att försöka kalibrera ens allra mest kända recensenternas betyg så att de går att jämföra sinsemellan. Jag krämer mig mest att Jancis Robinson vägrar att använda Parker-skalan i sina vinbedömningar. Och ändå har hon hög utbildning inom matematik! Som vi alla vet, använder hon samma typ av poäng som Munskänkarna, men inte ens de poäng går att jämföra mellan varandra pga. olikheter i hur själva skalan är byggt. Men, men. Det är kanske ändå viktigaste hur de beskriver vinet än själva poängen.
De bästa vinerna är oftast inte med på provningarna. Importörerna får bestämma själva och ofta är partierna så små att det inte är värt att offra två flaskor.Kunde inte läsa några noter på barolon och barbarescon. Var de inte med på provningen?
Första posten här, rätt färsk så kanske missat något. Oavsett så uppskattar jag er som recenserar åt oss andra väldigt mycket, speciellt ni som inte skippar att ta med de billigare vinerna.
Du har lyckats gallra jättebra hittills, Patrik, tycker jag. En fråga bara, hur många centiliter får ni av varje vin som ska bedömas?De bästa vinerna är oftast inte med på provningarna. Importörerna får bestämma själva och ofta är partierna så små att det inte är värt att offra två flaskor.
Jag har en gräns vid ~100 viner på en dag, mer hinner jag inte med. Är det fler så skippar jag de billiga som jag inte själv är intresserad av. Är det rosé med så ryker de först - oavsett pris.
Låter som namnet på en Bondskurk.Det ska vara den "vanliga". Ulysse Cazabonne är namnet på en vinhandlare, tror det är dom som har rätten (eller äger namnet) att sälja vinet.