Wintermute
Medlem
Hur känns en Pinot Noir av klassiskt snitt till betorna? Ruccola är kanske problematiskt, men i övrigt kanske det kan funka.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Jag har börjat dricka pinot noir till "allt". Funkar bättre än man kan troHur känns en Pinot Noir av klassiskt snitt till betorna? Ruccola är kanske problematiskt, men i övrigt kanske det kan funka.
Jag tolkade det som rödbetscarpaccio, alltså inget kött.Rödbeta, lagrad hårdost och hasselnöt lär rocka med både fet chardonnay och lättare pinot, men om sherry (som @gece nämner) hade jag personligen valt en fino för att inte vinet ska ta över maten totalt, men då utgår jag från att det råa köttet är hjälten på tallriken och att ost och nötter mest är ”krydda”.
Rejält fatad och kraftig chardonnay eller liknande på andra druvor borde funka bra.Idag nostalgitripp med klassisk flygande Jakob. Grillad kyckling banan bacon grädde jordnötter. Vad ska man dricka tror ni? Min pretentiösa snobbvän rekommenderade mjölk. Håller ni med?
Jag misstänker att sötman kan vara en utmaning. Med fördomshatten påtagen tänker jag instegsamarone (eller strax under). Kolla efter Luca Marones rekommendationer.Idag nostalgitripp med klassisk flygande Jakob. Grillad kyckling banan bacon grädde jordnötter. Vad ska man dricka tror ni? Min pretentiösa snobbvän rekommenderade mjölk. Håller ni med?
Jag hade testat en Gewurz av den tyngre skolan. Zind-Humbrecht tex.Idag nostalgitripp med klassisk flygande Jakob. Grillad kyckling banan bacon grädde jordnötter. Vad ska man dricka tror ni? Min pretentiösa snobbvän rekommenderade mjölk. Håller ni med?
Rejält fatad och kraftig chardonnay eller liknande på andra druvor borde funka bra.
Jag misstänker att sötman kan vara en utmaning. Med fördomshatten påtagen tänker jag instegsamarone (eller strax under). Kolla efter Luca Marones rekommendationer.
Kul idé. Har tyvärr inga. Lägger på minnet.Jag hade testat en Gewurz av den tyngre skolan. Zind-Humbrecht tex.
Jag tror du blir nöjd! Fatkaraktären kommer passa oerhört bra både med bacon, jordnöt och grillad kyckling. Den troligtvis varma tropiska frukten i vinet kommer mest troligt klara av sötman från bananen hyggligt och om inte annat kommer vinets syra och låga sötma bidra med fräschör till en rätt som har stort behov av syra som lättar upp.Tackar. Har bara enstaka Amarone och tänkte försöka låta dem få några år i källaren.
Amerikansk fet ekchardonnay har jag däremot så det nästan rinner över... kör på det. Blir jag tillräckligt fu... inspirerad kommer jag ta fram annat för vetenskapliga jämförelser.
Kul idé. Har tyvärr inga. Lägger på minnet.
Jag tror du blir nöjd! Fatkaraktären kommer passa oerhört bra både med bacon, jordnöt och grillad kyckling. Den troligtvis varma tropiska frukten i vinet kommer mest troligt klara av sötman från bananen hyggligt och om inte annat kommer vinets syra och låga sötma bidra med fräschör till en rätt som har stort behov av syra som lättar upp.
Allt var inte bättre förr.
Visa bifogad bild 16464
Bara mycket av det som räknas. Den här maträtten hör inte dit dock.
Stabbig bukfyllemat, som iofs skulle göra succé kring ettsnåret på ett öppen bar-bröllop.
Chardonnayen orkade inte riktigt stå emot både banan och ketchup i ohelig kombination. Men dess pigga syra livade upp maträtten.
Tror att spänstig Riesling med lite restsötma kanske hade hållt ihop bättre.
Vinet dock mycket fint som tidigare och kvällen är ju ung.
Allt var inte bättre förr.
Visa bifogad bild 16464
Bara mycket av det som räknas. Den här maträtten hör inte dit dock.
Stabbig bukfyllemat, som iofs skulle göra succé kring ettsnåret på ett öppen bar-bröllop.
Chardonnayen orkade inte riktigt stå emot både banan och ketchup i ohelig kombination. Men dess pigga syra livade upp maträtten.
Tror att spänstig Riesling med lite restsötma kanske hade hållt ihop bättre.
Vinet dock mycket fint som tidigare och kvällen är ju ung.
Vad hittar ni på till Valborg? Såväl dryck som foder. Lutar åt nåt grillat här men kanske nåt kyckling/sallad/nåt. Jag vet inte, beslutsångest å det grövsta (som vanligt).
Eventuellt skagentoast och ceasarsallad. Hmm...Eller bara champagne?
Lite sen på bollen här men för alla er som verklige känner att det var bättre förr kan jag ju inte annat än att rekommendera den alldeles utmärkta matsajten "den bruna maten"Allt var inte bättre förr.
Lite sen på bollen här men för alla er som verklige känner att det var bättre förr kan jag ju inte annat än att rekommendera den alldeles utmärkta matsajten "den bruna maten"
Här får bortglömda klassiker som "Festlig fiskaladåb", "Skinkägg i gele", "bananer i skinkrock" och "Senapspanerade grisknorrar" den uppmärksamhet som de verkligen förtjänar.
-Jag emotser med spänning vintips till rätterna från provlagande forumsmedlemmar!