Mattias Schyberg
Administratör
Saker som smälter samman till en homogen helhet kan många gånger bli tråkigt och tillrättalagt. Det behövs ofta nerv och dynamik för att 1+1 ska bli 3 eller mer.Medan jag håller med om att det här är ett vettigt tankesätt vill jag ändå inflika att jag personligen tycker att det här tillvägagångssättet är bra för att säkra sig från dåliga matchningar men begränsar en lite uppåt också. De riktigt lyckade matchningarna där det blir fyrverkeri i munnen når man sällan på detta vis, i min erfarenhet. Dessutom missar man den där häftiga upplevelsen med att en dryck som man inte är så förtjust när den dricks för sig plötsligt blir fantastisk ihop med rätt mat. Sen är det ju inte helt lätt att få till sådana kombination och risken för att det blir dåligt ökar ju också markant.
Jag tänker att om man nu ska servera 2-3 olika viner till samma rätt kan man gott kosta på sig att något av dem är lite mer riskfylld och kanske inte något man skulle dricka i vanliga fall.