This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Mycket sälta och aoli får mig att tänka på ett vitt vin av halvtorrt format. En god Riesling spätlese borde fixa biffen. Kanske detta: www.systembolaget.se/5801god morgon alla vinälskare!
Jag ska avnjuta lite kokta havskräftor i helgen, med lite vitlöksbröd och aolidipp till det. Kräftorna har en väldigt tydlig sälta. Jag tänkte mig ett Sancerre Comte de Charme, 2012, (70712). Vad tycks?
Det ska testas tillsammans med ett vin som saknar den utpräglade sötman, som har mycket syra och är fruktig. Kan bli kul att se skillnaden i hur de klarar sig mot varandra med tanke på sältan.Mycket sälta och aoli får mig att tänka på ett vitt vin av halvtorrt/halvsött format. En god Riesling spätlese borde fixa biffen. Kanske detta: www.systembolaget.se/5801
Finns ju gott om Sommelierer & kockar här som har bra koll på detta, @Gurto, @johan1279?god morgon alla vinälskare!
Jag ska avnjuta lite kokta havskräftor i helgen, med lite vitlöksbröd och aolidipp till det. Kräftorna har en väldigt tydlig sälta. Jag tänkte mig ett Sancerre Comte de Charme, 2012, (70712). Vad tycks?
Att testa båda är ju klart roligast. Gör så och återkom.Det ska testas tillsammans med ett vin som saknar den utpräglade sötman, som har mycket syra och är fruktig. Kan bli kul att se skillnaden i hur de klarar sig mot varandra med tanke på sältan.
Såg för övrigt att mitt val av spätlese är ganska rejält söt. Kanske för söt för ändamålet. Prova hellre denna lite enklare varianten från NZ, eller annan Riesling med liknande sötmanivå: www.systembolaget.se/6498Mycket sälta och aoli får mig att tänka på ett vitt vin av halvtorrt/halvsött format. En god Riesling spätlese borde fixa biffen. Kanske detta: www.systembolaget.se/5801
Kokar du dem själv ?god morgon alla vinälskare!
Jag ska avnjuta lite kokta havskräftor i helgen, med lite vitlöksbröd och aolidipp till det. Kräftorna har en väldigt tydlig sälta. Jag tänkte mig ett Sancerre Comte de Charme, 2012, (70712). Vad tycks?
Nu var det dock jag som föreslog vin med restsötma, men @kayaker håller nog medVi äter nog mer kräftor än någon annan på forumet eftersom min granne fiskar burfångade kräftor.
Kräftor är sötare i smaken än vad man kan tro och ofta inte så salta, inte ens när jag kokar dem, varför en
viss restsötma i vinet rekommenderas, så som @kayaker skriver.
Riesling utan olja letar jag som bekant efter till kräftorna.
Seriös fråga till kocken. Tips på hur detta går till? Tycker alltid smör bränner så lätt.svinhet panna med massor med smör
Så där ja ! Nu snackar vi.Kokar du dem själv ?
tycker jag du ska tänka om helt då kräftor är så lätt att göra grymt mkt godare!
kokta skaldjur i all sin ära, kan va gott men är lite väl tråkigt!
Avliva kräftorna genom att dra kniven genom dess huvud. dra sedan loss stjärten hel, skala den så att du har hela kräftstjärten. Sedan så steker du dem råa i svinhet panna med massor med smör o salt, tänk dock på att de bara ska stekas hastigt i pannan så att de inte blir överstekta.
får du bra kräftor ifrån västkusten går de utmärkt att äta mediumstekta - då smakar de som bäst!
Vitlöksbörd & aioli är absolut ingen dålig kombo men du kan så lätt liva upp dethela genom att bara tex skiva ned lite lök i en panna och gå på med en skvätt olja o salt och låt den gå på låg värme länge tillslut kommer det naturliga sockret ut löken ut och de kommer börja karamellisera och bli bruna o dofta härligt! då är det bara smaka av med en klick smör, salt, peppar, citron och mixa ihop allt så har du en underbar bryntlökkräm som är ett så mycket godare kompliment till dina kräftor!
tycker även du ska höjja ribban när du tänker vin en ytterst tafatt o tråkig Sauvignon Blanc är inte så himla skojj till havskräftor.
Tänk istället lite större, smörigare o rostade toner !
Krug brukar finnas i de flesta butikerna http://www.systembolaget.se/7494
En ung Bolly är något jag personligen tycker är riktigt bra till arbetade skaldjursrätter www.systembolaget.se/7579
Eller om budgeten är knaper så är alltid Henriot ett säkert kort! www.systembolaget.se/7789
smör bränner lätt om du inte har något annat som tex kött i pannan som kyler ned. men i dethär fallet kan du ha en riktigt het panna och gå i med smör och kräftan direkt när smöret smält då skaldjur släpper mycket vätska så har jag själv aldrig lyckats bränna när jag kör kräftor i smörSeriös fråga till kocken. Tips på hur detta går till? Tycker alltid smör bränner så lätt.
Jobbar tyvärr!Date på lördag @johan1279 på tu man hand ?
Du o jag med lite havskräftor och en jäkla massa skumpa
Det blir nog strålande, om inte annat för utbildningens skull. Ganska enkla viner. Du kommer dock snart vilja gå upp en del i pris för att få lite mer fart i galoscherna. Rieslingen från NZ är oprövad, du kan försöka leta efter en tysk eller fransos i lite högre prisklass med likvärdig sötma som alternativ.Jag tänkte testa Sancerre Les Pierris, 2013, sauvignon blanc (2259) och Stoneleigh, 2013, Riesling (6498) till mina kräftor. För att jämföra lite smaker på de olika druvorna. Vad tror ni om se jag har valt?
Sen @johan1279 så drack jag "foot of Africa's" chenin blancvin igår. Ingen höjdare. Har du något annat tips på ett gott vin med den druvan?
Jag vet inte om du såg mitt tidigare svar?Jag tänkte testa Sancerre Les Pierris, 2013, sauvignon blanc (2259) och Stoneleigh, 2013, Riesling (6498) till mina kräftor. För att jämföra lite smaker på de olika druvorna. Vad tror ni om se jag har valt?
Sen @johan1279 så drack jag "foot of Africa's" chenin blancvin igår. Ingen höjdare. Har du något annat tips på ett gott vin med den druvan?