StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Vi är nog rätt så otränade då
Amarone, Ripasso, monstruösa Cali Petit Sirah, swulstiga Oz Shirazer, Château Pavie, soldränkta Grenacher mfl utför absolut en viktig del av arbetet med att hålla vinvardagen varierad och intressant. Bidrar på ett alldeles utsökt sätt så att vi kan växla mellan olika typer av crescendon.
En högkvalitativ Amarone är ett högkvalitativt vin även om etiketten kanske fnyses åt i finsalongerna.
Kanske lämpligast servera Amarone helblint ur karaffer med ingraverad text: "Napa House Wine"
Noteras i mina anteckningar att långt från alla Amaronisar haft restsötma, russinkaraktär, varit "lättdruckna", buteljerats i tunga flaskor (tyngst bland mina är Champisar och en megatung Cava-flaska) eller ens riktigt goda. Men flera räknar jag till kategorin makalösa upplevelser.
Dock är alkoholhalten ett sorgebarn för vissa känsligare gommar. Men för oss som gillar 40%-iga grappor mm, så är fjuttiga 18% inte på något vis avskräckande.
Amarone, Ripasso, monstruösa Cali Petit Sirah, swulstiga Oz Shirazer, Château Pavie, soldränkta Grenacher mfl utför absolut en viktig del av arbetet med att hålla vinvardagen varierad och intressant. Bidrar på ett alldeles utsökt sätt så att vi kan växla mellan olika typer av crescendon.
En högkvalitativ Amarone är ett högkvalitativt vin även om etiketten kanske fnyses åt i finsalongerna.
Kanske lämpligast servera Amarone helblint ur karaffer med ingraverad text: "Napa House Wine"
Noteras i mina anteckningar att långt från alla Amaronisar haft restsötma, russinkaraktär, varit "lättdruckna", buteljerats i tunga flaskor (tyngst bland mina är Champisar och en megatung Cava-flaska) eller ens riktigt goda. Men flera räknar jag till kategorin makalösa upplevelser.
Dock är alkoholhalten ett sorgebarn för vissa känsligare gommar. Men för oss som gillar 40%-iga grappor mm, så är fjuttiga 18% inte på något vis avskräckande.