Jos
Medlem
Behöver boka till sensommaren/hösten. Vilken restaurang med avsmakningsmeny är vassast nu? Känns som nåt du har koll på @Crist(al)ian 77
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Behöver boka till sensommaren/hösten. Vilken restaurang med avsmakningsmeny är vassast nu? Känns som nåt du har koll på @Crist(al)ian 77
Med tanke på att kökschefen på upper house precis har sagt upp sig och tagit med sig 90% av kökspersonalen så tror jag att den restaurangen är körd . Förra gången kökschefen sa upp sig där tog det ett halvår för att hitta en kökschef och ryktet i branschen är inte vad det en gång var28+ eller upper house.
Båda har imponerade stort de senaste månaderna på mig.
Ska prisvärdhet vägas in kan även bhoga blandas in.
Kanske inte i nivå med de andra 2 restaurangerna vad gäller helhet. men svårt att få ut mer upplevelse per krona än vad bhoga levererar (dock usel vinlista så länge du inte älskar naturviner)
Ok, Upper House är tyvärr stängt vad gäller avsmakningsmenyn. De kör ”casual dining”. Får klura på 28+28+ eller upper house.
Båda har imponerade stort de senaste månaderna på mig.
Ska prisvärdhet vägas in kan även bhoga blandas in.
Kanske inte i nivå med de andra 2 restaurangerna vad gäller helhet. men svårt att få ut mer upplevelse per krona än vad bhoga levererar (dock usel vinlista så länge du inte älskar naturviner)
Inget vin, ja då går den bort by default. Kom igen, vi är på Finewines.se!http://hozerestaurant.com/
Imponerade STORT på mig och mina vänner nyss. Inget vin tillgängligt men saknade det inte alls faktiskt. Skojigaste restaurangen i gbg som jag vart på.
Har du sett Jiro dreams of sushi på Netflix? Ganska likt faktiskt. Inkl lång väntelista för att få plats.
Aha det är därför. Då undrar man ju var de tar vägen då....Med tanke på att kökschefen på upper house precis har sagt upp sig och tagit med sig 90% av kökspersonalen så tror jag att den restaurangen är körd . Förra gången kökschefen sa upp sig där tog det ett halvår för att hitta en kökschef och ryktet i branschen är inte vad det en gång var
Behöver boka till sensommaren/hösten. Vilken restaurang med avsmakningsmeny är vassast nu? Känns som nåt du har koll på @Crist(al)ian 77
Dorsia är Krugambassadör! Även 28+ har GC på glas. 28+ har även haft 02an på glas för något år sedan.Tack! Dorsia har jag varit på, mycket sympatiskt ställe som hade Krug på glas!
Ser ut att bli 28+
Jag har också ett roligt vinminne just från Thörnströms. Någon gång runt sekelskiftet var jag där för att fira min födelsedag - min mamma bjöd snällt sin fattige student till son på middagen. På den tiden sålde Thörnströms alla viner på vinlistan per glas om man betalade 25% av flaskpriset. Jag såg då att de hade ett pris på Harlan Estate 1995 som låg långt under gällande auktionspriser. Beställde sålunda in ett glas Harlan Estate som födelsedagspresent. Har för mig det kostade 350kr för ett glas, vilket visserligen var mycket pengar, men hur ofta får man chansen att dricka Harlan på restaurang! Det var hur gott som helst, satt och sniffade på det hela kvällen. När vi sedan ätit oss mätta, betalat och var på väg ut så kom kyparen springande med flaskan och frågade om vi ville köpa med oss resten hem! Antar att de inte trodde de skulle sälja så många fler glas av den... Gott vin och kul minne var det i alla fall!Thörnströms är bra år efter år.
Där fick jag som mycket ung och grön (i mitt vinintresse) min hittills roligaste vinupplevelse. Sommelieren föreslog ett vin till en torskrätt. Hon sade uttryckligen att många inte gillar det innan maten kommer in men att om vi fortfarande inte gillar det efter att ha kombinerat det med mat så byter de gärna ut vinet mot ett annat. Det var för länge sedan som det skedde så jag vet inte vad det var för vin men jag minns det som oljigt, lite ”murket” och med en fadd smak. Till maten var det fantastiskt!
Härligt! Har själv ett kul minne från samma vinmakare när han sitter och äter vid bordet bakom oss på en restaurang i Napa. Jag frågar sommelieren om det inte är Bill Harlan och han säger att ”visst är det det, - han har sitt eget vin med sig också” Sommelieren såg att jag var imponerad och frågade om jag inte ville smaka lite. Innan jag hinner svara svassar han bort till Bills flaska, Harlan Estate 2003 tror jag det var, och häller upp ett halvt glas och serverar mig. Innan jag hinner fråga om Bill inte blir sur säger han bara, ” äh, kör man byob får man bjuppa lite”. Bill märkte aldrig någotJag har också ett roligt vinminne just från Thörnströms. Någon gång runt sekelskiftet var jag där för att fira min födelsedag - min mamma bjöd snällt sin fattige student till son på middagen. På den tiden sålde Thörnströms alla viner på vinlistan per glas om man betalade 25% av flaskpriset. Jag såg då att de hade ett pris på Harlan Estate 1995 som låg långt under gällande auktionspriser. Beställde sålunda in ett glas Harlan Estate som födelsedagspresent. Har för mig det kostade 350kr för ett glas, vilket visserligen var mycket pengar, men hur ofta får man chansen att dricka Harlan på restaurang! Det var hur gott som helst, satt och sniffade på det hela kvällen. När vi sedan ätit oss mätta, betalat och var på väg ut så kom kyparen springande med flaskan och frågade om vi ville köpa med oss resten hem! Antar att de inte trodde de skulle sälja så många fler glas av den... Gott vin och kul minne var det i alla fall!
Fokus på mindre producenter och det mesta är biodynamiskt och/eller naturvin. Blir en del härliga diskussioner om vin med sommelieren som tar sig tid, han är lite härligt burdus i sin framtoning men samtidigt ödmjuk. Var ute i god tid om du vill äta där då det ofta är fullbokat.