Bastardo
Medlem
Hur tydligt ska jag skriva att du förstår? Det står mycket tydligt: ”Varningsklockorna borde ljuda när ett BA-vin har 10% alkohol!” Speciellt med tanke om druvan är Riesling. Med andra druvor kan man nog lättare åstadkomma högre alkoholstyrka.Berätta gärna mer om detta. Vad har kompromissats med, mängden restsocker?
Det är inte normalt att viner i den här klassen har så hög alkoholprocent!
Jag har skrivit redan oerhört mycket om det här vinet. Leta gärna fram fakta här på forumet och återkom med en exakt fråga om du vill veta min åsikt i saken. MEN jag är ingen MW, så det borde finnas tiotals medlemmar här som kan det här ämnet mycket bättre än jag själv.
Dock är det en sak som jag vet med 100% säkert. Det är INTE vanligt att BA-viner av hög klass har så hög alkoholprocent, som 10%.
Dessutom är det inte så vanligt heller att exakt samma vin klassas olika. En del som Auslese och den andra som Beerenauslese.
Hur man gjort här rent tekniskt vet jag inte.
P.S. Här är lite fakta om vinet, fast just här det klassats som BA.
https://www.weingut-kloster-eberbac...rg-roseneck-riesling-auslese-restsuess-0-375l
Last edited: